Sjutra dogovor o povišici prosvjetarima

Ministar prosvjete Miomir Vojinović kazao je da očekuje da će sjutra biti postignut dogovor o povećanju zarade 20 odsto prosvjetnim radnicima od Nove godine. On je na konferenciji za novinare istakao da se onlajn nastava odvija bez problema i da će razmotriti dodatne radne dane.

Vojinović je novinarima na konferenciji rekao da će učiniti sve da sjutra u razgovoru sa ministrom finansija Damjanovićem ispuni većinu zahtjeva prosvjetnih radnika.

“Sjutra ću najvjerovatnije imati završni razgovor sa ministrom Aleksandrom Damjanovićem. Očekujem da će biti dogovoreno povećanje zarade od 20 odsto prosvjetnim radnicima od Nove godine, uz mogućnost povećanja 2024, 2025. godine”, rekao je Vojinović.

Istakao je da je stanje u oblasti obrazovanja stabilno i da obrazovni proces neće trpjeti.

“U direktnoj sam komunikaciji sa MUP-om i Upravom policije, oni rade sve što je u njihovoj moći”, kazao je on.

Vojinović kaže da je jutros sve u redu kada je riječ o onlajn procesu učenja.

“Prelazak na onlajn nastavu ne znači da će naša djeca dobiti manje znanja. Razmotrićemo da li je potrebno uvesti dodatni radni dan ukoliko utvrdimo da se djeca dobila manji stepen znanja”, kazao je on.

Završena je procedura kada je riječ o grijanju u školama i to više neće predstavljati problem, kazao je ministar prosvjete.

“Završena je tenderska procedura. Jedini se javio Jugopetrol Kotor koji je morao da dobije garancije svojih vlasnike u Grčkoj. To će nam biti nauk za ubuduće da se ovakvi problemi rješavaju ranije”, kazao je on.

Izvor: RTCG

Provjerite slična mjesta

Nakon zemljotresa, cunami pogodio obalu Turske i Sirije (VIDEO)

Nakon razornog zemljotresa koji je zahvatio dijelove Turske i Sirije, tursku obalu pogodio je i …