Kladionica častila zaposlene po 540 eura

Radnici Premier kladionice iz BiH itekako imaju razloga za zadovoljstvo pred kraj godine.

Za njih više od 1.500 danas je, kako je prije par mjeseci i najavljeno iz najveće kladionice u BiH, uplaćena jednokratna novčana naknada, a sve sukladno “Uredbi o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena” od Vlade FBiH od 13.07.2022. godine.

“Poštovani zaposlenici, obavještavamo Vas kako je Premier grupacija, odnosno društva Premier World Sport d.o.o. Čitluk, Premier Sport d.o.o. Čitluk i Premier Sport d.o.o. Istočno Novo Sarajevo, danas, 14.12.2022. godine, izvršila isplatu jednokatne novčane potpore za zaposlenike, kao što je ranije ove godine i najavljeno. Više od 1.500 zaposlenika Premier grupacije u Federaciji BiH i Republici Srpskoj primilo je po 1.080 maraka na svoje transakcijske račune”, objavila je Premier kladionica na svojoj internetskoj stranici.

Obzirom da Vlada Republike Srpske nije donijela Uredbu sličnu onoj u Federaciji BiH, odnosno nije poslodavcima ostavila mogućnost da bez dodatnih oporezivanja radnicima uplate jednokratnu novčanu pomoć, Premier kladionica je u Republici Srpskoj morala platiti i dodatnih 65% poreza na iznos potpore isplaćene radnicima.

“Obzirom da poslujemo i u Federaciji BiH i u Republici Srpskoj, da su troškovi života porasli podjednako u oba entiteta, mi ne želimo praviti razlike između naših zaposlenika, jer su nam jednako vrijedni”, napisao je nedavno na svojoj Facebook stranici Renato Korać, vlasnik grupacije Premier.

Korać se putem društvenih mreža oglasio i nakon isplate naknade. Smatra da je ovo bila odlična prilika svim poslodavcima da stanu uz svoje radnike i državi pošalju poruku da su spremni poboljšavati uvjete ako im država izađe u susret.

“Kao poslodavci nismo navikli od države na ustupke. Ipak, davanje mogućnosti firmama da jednokratno isplate potporu radnicima i odricanje od poreza na taj novac, lijepa je gesta Vlade FBiH. Poslodavcima je to bila dobra prilika da pokažu radnicima da su uz njih, da im pomognu u teškim ekonomskim vremenima, ali isto tako i odlična prilika da državi pokažemo da smo spremni na dizanje plaća i povećanje standarda u našim firmama, ako država smanji enormno velike namete na plaće. Žao mi je što većina poslodavaca nije prepoznala ovaj trenutak i što su njihovi zaposlenici ostali zakinuti za potporu, a svaka čast onim malobrojnima koji jesu i čiji radnici znaju da rade na pravom mjestu. Čast mi je i zadovoljstvo što je Premier jedna od tih malobrojnih firmi”, napisao je Korać.

Inače, Premier kladionica je najavila kako će, nakon isplate jednokratne naknade u iznosu od po 1.080 KM (540 eura), svojim radnicima isplatiti i regres. Ukupno će sve ovo najveću kladionicu u BiH koštati više od 2 miliona maraka.

KLix

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …