Saopštenje Atlas grupe o hapšenju Čađenovića

Hapšenje specijalnog tužioca Saše Čađenovića po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje ga sumnjiči da je sredinom 2020. godine postao član organizovane kriminalne grupe “kavčani”, nimalo nije iznenadila crnogorsku javnost, kao što se može očekivati da bude priveden pravdi i njegov šef i saučesnik u brojnim mutnim poslovima, Milivoje Katnić, kao i tužilac Lidija Vukčević koja je radila po nalogu kriminalne hobotnice koju je predvodio Milo Đukanović, saopšteno je iz Atlas grupe.

Advokat Lazar Aković, koji je branilac tužioca Saše Čađenovića, poznat je širom javnosti kao čovjek koji je uvijek bio na specijalnim zadacima Milivoja Katnića i sadašnjeg branjenika Čađenovića u priznavanju krivice optuženih” – kaže se se u saopštenju Atlas grupe, koja je žrtva očigledne sprege tužilaca i tadašnjeg režima koje je predvodio Milo Đukanović. 

Đavolji advokat Lazar Aković bio je vjerni sluga tužilačke mafije! Javna je tajna da je nekadašnji sudija Aković, otkad je najuren i iz ovako posrnulog pravosuđa, kao nedostojan obavljanja sudijske funkcije, postao privatni advokat Milivoja Katnića kojeg dominantno koristi za sklapanje sporazuma o krivici. Imao je specijalni zadatak u organizovanom kriminalnom udruživanju protiv Atlas grupe po nalogu Katnića i Mila Đukanovića.   

Advokat Lazar Aković javno se hvalio da je njegov branjenik, bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić, priznao krivicu u slučaju “Kaspia” i sa Specijalnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, kao što je uz Akovićevo posredovanje to uradio je i bivši šef za opšte poslove u Atlas banci Vlatko Rašović.

Rašović je, da podsjetimo, bio među uhapšenim vozačima Atlas grupe u jesen 2017. godine zbog navodnog “pranja novca” (kasnije su svi slobođeni odgovornosti), kada je specijalni tužilac Milivoje Katnić vršio pritisak na predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića da prizna da je taj novac bio namijenjen Demokratskom frontu za “državni udar”, što je gospodin Knežević, naravno, kategorički odbio. Nepristajanjem na lažno svjedočenje protiv Demokratskog fronta navukao je gnev kriminalizovane vlasti, koja mu je preko svoje produžene ruke, njihovog poslušnika Milivoja Katnića, napakovala optužnice za nepostojeća djela i brutalno se obrušila na imovinu Atlas grupe nanoseći ogromnu štetu jednoj od najuspješnijih kompanija u regionu. A poslije iznošenja brojnih afera Mila Đukanovića, posebno afere “Koverta”, gdje se na snimku jasno vidi reketiranje od strane DPS-a i njihovog predsjednika Đukanovića, Duško Knežević je optužen za pranje novca, isto kao i Migo Stijepović, iako je sadašnji savjetnik predsjednika Crne Gore u ovom slučaju glavni akter političkog reketa i korupcije.

Crnogorska javnost je uskraćena za odgovor advokata Lazara Akovića koliko je novca uzeo da zajedno sa Milivojem Katnićem “ubijedi” funkcionere Atlas banke Đurđića i Rašovića da priznaju da su krivi. Kao što je ubijedio i bivšu zamjenicu izvršnog direktora za komercijalu Atlas banke Ljiljanu Dragičević da potpiše Sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a koji je potvrdio i Viši sud, za šta je “nagrađena” kućnim zatvorom u trajanju od pola godine uz elektronski nadzor,  takozvanu nanogicu.

Nije mu to ubjeđivanje prošlo sa Dejanom Sekulićem, kumom Duška Kneževića, iako ga je zajedno sa Katnićem držao u pritvoru šest mjeseci samo zato što Atlas banci nije vratio kredit. Njegov branilac, advokat Lazar Aković, objasnio je da Sekulić nije potpisao sporazum o priznanju krivice, ali nije objasnio zašto mu je za “uspješnu odbranu” uzeo čak 50.000 evra!?

I bivša direktorica Atlas banke Vesna Pavlović  Furth, koja je saslušana u Specijalnom državnom tužilaštvu, za branioca je uzela, a koga bi drugog nego – Lazara Akovića!?

Zna se da je Zoran Lazović bio čovjek od velikog povjerenja Milivoja Katnića i Mila Đukanovića i bio je posrednik između šefa klana i njegovog velikog poslušnika. Sve ove radnje obavljene su uz pomoć predsjednika Višeg suda Borisa Savića, što je jasno opisao u telefonskom razgovoru sa Kneževićem sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva Nenad Neno Vujošević. Treba saslušati Vujoševića i razotkriti sve ove kriminalne radnje koja je tužilačka i pravosudna mafija radila.

“Imamo afere Klap i Vardar, gdje je 100 miliona pokradeno iz budžeta, a Milivoje Katnić se hvalio da je napravio sporazum sa tim ljudima da 1,2 miliona vrate u budžet!? Kakva pljačka države! Tadašnji premijer Duško Marković je rekao mom prijatelju da je to najveća pljačka budžeta u istoriji Crne Gore ali da kao premijer nije smio ništa da uradi po tom pitanju jer je znao koji opasni ljudi stoje iza te mahinacije”, podsjetio je Duško Knežević na ovu gotovo zaboravljenu aferu gostujući na A plus TV.

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …