Parlament opet usvojio Zakon o predsjedniku

Skupština Crne Gore usvojila je po drugi put izmjene i dopune Zakona o predsjedniku. Za usvajanje tog akta, glasao je 41 poslanik. Skupština je nastavila rad, nakon što ranije danas nije izabrala sudije Ustavnog suda. Oko 16 časova počela je sjednica Kolegijuma predsjednika parlamenta, na kojoj je dogovorena dinamika daljeg rada. Na dnevnom redu su, između ostalog, predlog zakona o izmjenama zakona o javnim nabavkama, izmjena zakona o unutrašnjim poslovima, pokretanje procedure za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav i izmjena zakona o prebivalištu i boravištu.

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune zakona o zaradama u javnom sektoru. 

Skupština većinom glasova nije prihvatila predlog da se na dnevni red uvrsti predlog da se formira Anketni odbor koji bi provjerio postupanje MUP-a i organa policije na Cetinju u septembru 2021. godine. 

Na dnevnom redu su izmjene i dopune zakona o sprečavanju nelegalnog poslovanja. 

Na predlog Moma Koprivice iz Demokratske Crne Gore, na dnevnom redu su i zaključci o nehumanom i šikanoznom zadržavanju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića u prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica, 22. juna 2020. godine. 

RTCG

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …