Radović: Kabinet Đukanovića će zatražiti odgovornost Spasojevića pred nadležnim organima

Šef Kabineta predsjednika Crne Gore Miodrag Radović kazao je da je načelnik Istražnog zatvora u UIKS -u Predrag Spasojević na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, te da će Kabinet predsjednika Mila Đukanovića zatražiti njegovu odgovornost u odgovarajućem postupku pred nadležnim organima zbog  kršenja Zakona o državnim službenicima i namještenicima.

Spasojević je u petak, gostujući u emisiji TV A plus ,,Minula neđelja“, kazao da ,,vrlo brzo očekuje predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kod njega“ i da će mu ,,spremiti ćeliju po svim standardima“. To je ponovio i sinoć u emisiji “Slobodna zona” na TV Prva, bez obzira što su se u UIKS-u u potpunosti ogradili od svih njegovih izjava koje, kako su rekli, nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima jednog državnog službenika i namještenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

– Načelnik istražnog zatvora u UIKS Predrag Spasojević je na krajnje neprimjeren način nasrnuo na najvišu državnu instituciju, na Predsjednika Crne Gore. Ne pamti se takva degradacija državne uprave. U tome su mu tercirali i voditelj i učesnici emisije – naveo je Radović na Tviteru.

Radović je rekao da su Spasojević i ta emisija nažalost pravo lice aktuelne vlasti i naše političke scene. 

Posebno čudi, kako kaže Radović, što je izostala reakcija Ministarstva pravde, pod čijom je nadležnošću Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

– Kabinet Predsjednika će zatražiti odgovornost Spasojevića u odgovarajućem postupku pred nadležnim organima zbog flagrantnog kršenja Zakona o državnim službenicima i namještenicima – poručio je Radović.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Andrija Mandić predsjednički kandidat

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić biće …