Krivične prijave protiv članova biračkih odbora u Šavniku

Policija u Šavniku će protiv protiv člana izborne komisije D.Š. (47) i član biračkog odbora I.T. (60) u Šavniku podnijeti krivične prijave zbog krivičnih djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumentata o glasanju, saopštili su iz Uprave policije.

Kako navode, prilikom održavanja ponovljenih lokalnih izbora u Šavniku na biračkom mjestu broj 1, D.Š. nije dozvolio glasanje jednoj osobi, nakon čega je uništio 40 glasačkih listića.

“O događaju je obaviješten nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio prikupljanje obavještenja nakon čega se izjasnio da se protiv D.Š. podnese krivična prijava za krivična djela povreda prava glasanja, sprečavanje održavanja glasanja i uništavanje dokumenata o glasanju”, stoji u saopštenju Uprave policije.

Iz policije navode da je takođe danas je na biračkom mjestu broj 14 u Kruševicama član biračkog odbora I.T. uništio 14 komada neiskorištenih glasačkih listića.

“Time je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo sprečavanje održavanja glasanja i protiv njega će biti podnijeta krivična prijava”, zaključuju iz Uprave policije.

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …