UIKS: Ograđujemo se od izjava službenika Spasojevića

Menadžmet Uprave za izvršenje krivičnih sankcija se u potpunosti ograđuje od svih izjava službenika Spasojevića (posebno onih koje sadrže ili mogu sadržati bilo koji politički segment), a koje nijesu spojive sa poslovima i radnim zadacima jednog državnog službenika i namještenika UIKS-a, navodi se u saopštenju UIKS-a.

Oni su se oglasili povodom medijskih istupa službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Predraga Spasojevića – glavnog zatvorskog inspektora Istražnog zatvora Podgorica.

Nadalje, obavještavamo javnost da imenovani od gostovanja na TV Vijesti u emisiji “Načisto” nije dobio dozvolu od starješine organa Uprave za medijske istupe, a o istom, šta više u organu u kojem je zapošljen, svoje predpostavljene nije ni obavještavao. Nadalje, pisani akt i podaci sadržani u njemu, koje je jednim dijelom pročitao voditelj u emisiji Načisto, a koje je istom dostavio službenik Spasojević, jesu interni podaci, za koje imenovani nije tražio a ni dobio dozvolu da ih učini javnim, a u konačnom na ovaj način definitivno je I ugrozio bezbjednosni segment UIKS-a, a dijelom I interne radnje koje se sprovode, (takođe prezentovane slike u predmetnoj emisije jesu nastale u UIKS-a, ali one su izvučene iz konteksta a zbog čega će mediji u narednom period kroz pristup svim sobama moći da prezentuju pravo stanje stvari a koje se odnosi i na smještaj lica lišenih slobode), ističe se u saopštenju.

Kako dodaju, UIKS snažno podržava aktivnosti koje nadležni organi sprovde, u cilju otkrivanja i procesuiranja svih vinovnika neželjenih događaja, a koji su se desili kod porodične kuće službenika UIKS-a, Spasojevića, ali sa druge strane cijeni, da se navedeni događaj ne smije koristiti za politike ili bilo kakve druge poene, izuzev za poziv i snažnu borbu čitavog društva protiv kriminogenih aktivnosti i djelovanja kriminalnih grupa.

Na kraju, ističemo da sve aktivnosti i rezultati koje smo ostvarili u prethodnom period jesu rezultati grupe časnih i poštenih ljudi zapošljenih u UIKS-a uz podršku Uprave, te da će se zaštititi integritet zaposlenih i unižavanje ugleda ovog državnog organa od strane bilo kojeg pojedinca, naodi se u saopštenju.

Dan

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …