SDT tvrdi: Državni tužilac u službi mafije

Specijalni tužilac za organizovani kriminal Saša Čađenović radio je po nalozima Radoja Zvicera, Petra Lazovića, Radovana Mujovića i ostalih visokorangiranih članova kavačkog kriminalnog klana, saopšteno je juče Vijestima iz izvora bliskih istrazi.

Do tih saznanja, prema informacijama lista, specijalni tužioci došli su nakon što im je početkom maja sadašnji glavni specijalni tužilac Vladimir Novović naredio da preispitaju postupanje Čađenovića u predmetima organizovanog kriminala.

Utvrđeno je da je Čađenović u tim predmetima navodno radio za kriminalce, a ne državu – štitio je šefove organizovane kriminalne grupe kavčani i njihove vojnike, umjesto da ih smjesti iza rešetaka.

Sagovornik upoznat sa istragom, kazao je da su u do sada kontrolisanim ključnim predmetima protiv te kriminalne grupe, u četiri pronašli njegovo nezakonito postupanje na štetu države, a korist mafije.

Jedan od njih je i predmet formiran protiv uhapšenog tajnog agenta Petra Lazovića i policajca Ljuba Milovića koji je u bjekstvu, a za koje je Europol utvrdio da su radili za isti kriminalni klan.

Spisi komunikacije mafijaša sa policajcima i tajnim agentima bili su dostupuni i SDT-u na čelu sa Milivojem Katnićem, odnosno Čađenovićem, ali su ti predmeti arhivirani. Potom je novi šef SDT-a tgražio da se ti predmeti reotvore…

Dugogodišnji tužilac uhapšen je juče na radnom mjestu, u Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i četiri krivična djela zloupotreba službenog položaja. Po nalogu SDT-a, lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Prekinuti pregovori o formiranju vlade u Francuskoj: Posvađali se oko fotelja

Novi ljevičarski savez, koji je pobijedio na parlamentarnim izborima u Francuskoj, suočava se s testom …