Gegaj: Otvoreni Balkan – podmukli pokušaj stvaranja neke Vučićeve Jugoslavije

Otvoreni Balkan je podmukli pokušaj da se osnuje nekakva nova Jugoslavija pod komandom Aleksandra Vučića, koji preko nje želi da ostvari ideju “srpskog sveta”, naveo je svom Facebook profilu Nikola Gegaj, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Kako je naveo, a što se tiče ekonomskog razvoja regiona ovaj projekat nema nikakvih prednosti u odnosu na već postojeće inicijative, kao što je na primjer Berlinski proces.

Bitno je naglasiti i to da je Njemački kancelar Olaf Šolc, zadnjih mjeseci, forsirao upravo Berlinski proces. Po meni, Otvoreni Balkan (Open Balkan) bez EU integracija je veoma opasan za mir u regionu – navodi Gegaj.

Prema njegovim riječima, treba imati u vidu da Srbija otvoreno podržava agresiju Rusije protiv Ukrajine, što je protiv stava EU i ostalih zemalja Zapadnog Balkana.

Isto tako u Albaniji se organizuju intenzivniji i masovni protesti. Albanska opozicija je jedinstvena u borbi protiv ovog projekta. Što se tiče Crne Gore, Otvoreni Balkan je sinonim zamrzavanja njene integracije sa Evropom i to ne smijemo dozvoliti da se desi – poručio je Gegaj.

Provjerite slična mjesta

SD, SDP i LP blizu dogovora o formiranju širokog saveza

Čelnici Socijaldemokrata (SD), Socijaldemokratske partije (SDP) i Liberalne partije (LPCG) aktivno razgovaraju o formiranju političkog …