Direktor Željezničkog prevoza vratio partijskog kolegu za savjetnika

Izvršni direktor Željezničkog prevoza (ŽPCG) Slaven Šestović vratio je partijskog kolegu Miroslava Brajovića na mjesto savjetnika. To je uradio samo nekoliko dana nakon što je donio odluku da ga sa te pozicije prerasporedi na drugu u okviru Željezničkog prevoza. Brajović je zaposlen u ŽPCG, a osim toga, obavlja i funkciju predsjednika Odbora direktora Montekarga. Obojica su iz Demokratskog fronta.

“Dan” je pitao Šestovića koji su razlozi za promjenu odluke.

– Ja sam ozbiljan čovjek, vodim ozbiljnu kompaniju. To su kadrovske promjene koje se dešavaju u svim firmama i nemam šta da izjavim po tom pitanju. To je politika firme i molim vas nemojte me više zvati u vezi s tim – odgovorio nam je Šestović.

Na našu konstataciju da nije baš uobičajeno da se jednog dana donese odluka o smjeni savjetnika, a drugog da se on vrati, kazao je da je sve moguće.

– To su kadrovske stvari. Postavljam ljude sa kojima mogu postići najbolje rezultate – rekao je Šestović.

Brajović nam je kazao da kako nije imao komentar kad je bio smijenjen, tako nema komentar ni za vraćanje na staro mjesto.

– Čuo sam da sam vraćen na prethodnu funkciju, ali zvanično još nisam ništa dobio – rekao je Brajović, koji je prethodnih dana bio službeno odsutan.

Prema nezvaničnim informacijama “Dana”, na odluku Šestovića da vrati Brajovića na poziciju savjetnika uticao je vrh DF-a. Tu informaciju smo dobili od jednog izvora, ali je nismo mogli potvrditi.

Brajović je za savjetnika izvršnog direktora imenovan 1. decembra 2021. godine, dok je u martu prošle godine izabran za predsjednika Odbora direktora Montekarga. “Dan” se u prethodnom periodu interesovao da li je Brajović u konfliktu interesa zbog obavljanja te dvije funkcije. Međutim, iz Montekarga i ŽPCG, kao i Agencije za sprečavanje korupcije, rečeno nam je da Brajović nije u konfliktu interesa. Prije nego što je stupio na poziciju savjetnika, od ASK je dobio pozitivno mišljenje da može da obavlja te dvije funkcije. U ŽPCG ima ugovor o radu, dok je u Montekargu na tzv. neprofesionalnom radu.

Brajovića su u Odbor direktora Montekarga imenovale i manjinska i ekspertska vlada.

Dan

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …