Katnić: Ne plašim se hapšenja jer sam ja pošten čovjek

“Ne plašim se hapšenja jer sam ja pošten čovjek, ako je ovo poštena država”, kazao je danas bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, odgovarajući Libertasu na pitanje da li se plaši da bi i on mogao da bude uhapšen, nakon što je jutros priveden njegov bivši zamjenik, specijalni tužilac Saša Čađenović.

“Budite oprezni kada razgovarate sa starijim ljudima, nemojte da provocirate”, upozorio je Katnić Libertas.

Na pitanje da li smatra da hapšenje Čađenovića ima veze sa zatvaranjem predmeta koji su u vezi sa izvještajima Europola, Katnić je odgovorio da ne zna razloge.

“Pitajte policiju. Na znam. Odakle bih ja znao?”, rekao je on.

Katnić je rekao i da je, kao građanin, spreman da se bori protiv fašizma.

Komentarišući Čađenovićevo hapšenje, kojeg tužilaštvo sumnjiči za da je od sredine 2020. do 2022. godine učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja, Katnić je kazao da je riječ o njegovom saradniku u Specijalnom državnom tužilaštvu, u kojeg ima bezrezervno povjerenje.

“Specijalizovan je za borbu protiv organizovanog kriminala i bezrezervno vjerujem u njegovu čast i poštenje. Vjerujem da nije postao član nikakve kriminalne grupe, niti je svjesno zloupotrebljavao službeni položaj. Kao i kod svakog smrtnika, postoji mogućnost da je napravio neki propust u radu, prije svega, jer je preopterećen. Ako to bude slučaj, on će to i dokazati”, rekao je Katnić.

Druga pretpostavka je da je, smatra on, “riječ o nečijoj ujdurmi kako bi se isključio iz predmeta za pokušaj terorizma i drugih predmeta organizovanog kriminala”.

“Pa je Čađenović kolateralna šteta, a cilj im je bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. U ovom slučaju to predstavlja osvetu rusko-srpske države i 73 kriminalne organizacije protiv kojih smo podnijeli optužnicu. Ponavljam, ovo je pretpostavka koju će vrijeme potvrditi ili demantovati”, rekao je Katnić.

Libertas

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …