Do nedjelje moguće poplave, slijedi zahlađenje

Meteorolog Branko Micev kazao je da su u Crnoj Gori, do nedjelje, usljed obilnih padavina, moguće poplave. Od nedjelje veče očekuje nas zahlađenje koje će donijeti snijeg i u nižim predjelima, a od četvrtka, ponovo porast temperature, kiša i nestabilno vrijeme.

Micev je kazao da se Crna Gora nalazi pod uticajem ciklona koji nosi obilne padavine i jak južni vjetar. Zato je, kako je dodao, Zavod za hidrometeorologiju i sejzmologiju izdao upozorenje na poplave.

“Područje Crne Gore je pod upozorenjem od poplava, to su kratkotrajne obilne padavine i one se očekuju danas, sjutra i u nedjelju. Posebno u subotu. U tom periodu, posebno u pojedinim mjestima, zbog obilne količine vode, mogući su problemi sa velikom količinom vode na bujičnim tokovima, u gradskim sredinama, na saobraćajnicama, mogući su odroni i lokalna klizišta”, kazao je Micev u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” na Televiziji Crne Gore.

Udari južnog vjetra, kako je najavio, očekuju se naročito u planinskim predjelima na sjeveru i na primorju a jaka jugozapadna struja, kako je dodao, proizvešće i podizanje nivoa mora.

“Očekuju nas nevolje na sve strane”, kazao je Micev.

Od nedjelje veče, kako je kazao, biće osjetno hladnije.

“U nedjelju se očekuje priliv hladnog vazduha a u nedjelju veče, osjetno zalađenje koje će se posebno osjetiti u sjevernim oblastima. U nedjelju veče kiša će prelaziti u snijeg, ne samo u planinskim već i u nižim oblastima, u Bijelom Polju, Beranama, Pljevljima. U ponedjeljak, utorak i srijedu hladno, slabe sniježne padavine”, kazao je Micev.

Od četvrtka, kako je najavio, ponovo nas očekuje porest temperature, kiša i nestabilno vrijeme.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Andrija Mandić predsjednički kandidat

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić biće …