Vlada razriješila Milu Kasalicu na lični zahtjev

lada Crne Gore razriješila je dužnosti državnu sekretarku u Ministarstvu finansija Milau Kasalica na njen lični zahtjev.

U obrazloženju ostavke, u kojoj je Pobjeda ranije imala uvid, Kasalica je navela da se pridružila timu Ministarstva finansija odgovorno prihvatajući mnoge zadatke bez limitiranja nadležnosti s ciljem realizacije neophodne i važne reformske agende u uslovima značajne eksterne i interne osjetjlivosti u ekonomskog okruženju.

Ona je naglasila da je jedan od ključnih elemenata reformske agende podrazumijevao reformu tima u okviru državnih organa, ali da se taj prije potrebni iskorak nije desio. Kasalica je u svom obrazloženju istakla da Crna Gora mora konačno da bude ozbiljna država i da su za takav poduhvat socijalnih i ekonomskih reformi potrebni odgovorni i ozbiljni ljudi.

– To ni ovaj put nijesam uspjela, stoga odgovorno ostavljam instituciju da nastavi neumitnu institucionalni pad u novoj klanovskoj zarobljenosti onih koji ne dozvoljavaju da se ministarstvo reformiše u ozbiljnu i održivu kvalitetnu instituciju. Posebno zbog činjenice da rad Ministarstva određuje ukupne uspjehe rada Vlade, pošto mnogobrojna ministarstva osim da se o malom broju zaposlenih inkorporiraju u Ministarstvo finansija nijesu sposobna da odgovorno obnašaju regulatorne nadležnosti – poručila je Kasalica.

Podsjećamo, Mila Kasalica je bila državna sekretarka i u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja dok je tim resorom rukovodio Milojko Spajić. On je Kasalicu sa te pozicije smijenio nakon čega je ona pokrenula sudski postupak, zbog kako je ranije saopštila, nezakonite smjene.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …