Protest podrške načelniku zatvora 12. decembra

Protestom branimo sve koji časno rade a ugroženi su od “pravih” kriminalaca, ali i od kriminalaca iz državnog sistema, prevashodno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija i Uprave policije.

To je juče saopštio predsjednik Sindikata UIKS-a Milan Ilbašić, pozivajući sve slobodne građane da im se pridruže na skupu podrške njegovom kolegi Predragu Spasojeviću, koji je na meti bombaških napada.

”Ovim protestom mi svojim tijelima želimo odbraniti sve one koji se svojim radom bore za sve nas na način što sebe i svoje porodice izlažu gnijevu i revanšizmu kriminalaca iz kriminalnog miljea, kao i kriminalaca iz svih ostalih struktura društva i državnog sistema, sa akcentom na pripadnike UIKS-a i Upravu policije”, piše u saopštenju Sindikata UIKS-a.

Načelnik Istražnog zatvora, Spasojević, i menadžment UIKS-a tvrde da su bombaški napadi i prijetnje odmazda zbog zavođenja reda u toj instituciji i konstantnog oduzimanja ilegalnih predmeta – improvizovanih bodeža, mobilnih telefona….

Sindikat UIKS-a za 12. decembar najavio je protest podrške ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva, a objasnili su da su povod učestali napadi na pripadnike te ustanove, sa posebnim akcentom na posljednji bombaški napad, kuću Spasojevića.

Protest će tog dana početi u 15.30 časova, a predsjednik Sindikata UIKS-a Milan Ilbašić naglasio je da je okupljanje osim podrške, istovremeno i iskazivanje revolta zbog pasivnog rada nadležnih institucija ili njihovih pojedinaca.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Država ustupa zemljište: Izmještaju dalekovod za potrebe hotela u Čanju

Ministarstvo finansija ocijenilo je opravdanim zahtjev za izmještanje dalekovoda u KO Mišići na teritoriji opštine …