Njemačka donirala 8 ATV vozila Crnoj Gori

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić danas je u prostorijama Ministarstva primio u posjetu Nj.E. Ambasadora Savezne Republike Njemačke Petera Feltena, kojom prilikom je potpisan Protokol o primopredaji 8 ATV vozila namijenjenih Sektoru granične policije. 

Prijateljski odnosi između naše dvije države se između ostalog potvrđuju izvanrednom policijskom saradnjom a ova donacija Ministarstvu je dokaz istinskog povjerenja koje Njemačka ima prema bezbjednosnom sektoru Crne Gore istakao je ministar Adžić. 

Ambasador Felten je naveo da je državna granica ogledalo suvereniteta jedne države i da se pritisci nelegalnih migracija odražavaju na sve zemlje regiona, te da se nada da će ova donacija dovesti do veće bezbjednosti granica Crne Gore. Istakao da je jasno da je prekogranični kriminal koji se odnosi na krijumčarenje narkotika, oružja i ljudi toliko organizovan da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se isti umanjio to jest neutralisao. 

Ministar Adžić je istakao da pored savremene opreme još jednu ključnu stavku u odbrani granica Crne Gore predstavljaju ljudi, te će MUP i dalje posvećivati veliku pažnju obuci službenika Sektora granične policije. On se zahvalio Ambasadoru na vrijednoj donaciji i izrazio nadu da će se ovaj nivo saradnje ne samo nastaviti već i unaprijediti. 

Današnjem sastanku i primopredaji su pored Ambasadora Feltena prisustvovali : Florian Vedekind, oficir za vezu Savezne policije Njemačke, dok je ispred MUP-a pored ministra Adžića sastanku prisustvovao v.d. Generalnog direktora Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte, Sergej Mučalica, v.d. Načelnika regionalnog centra granične policije Centar Petar Šestović. 

Provjerite slična mjesta

Damjanović vaga koliko će dodatno oporezovati kladioničare

Ministarstvo finansija (MF) izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću planira da dovede u …