Mrvaljević: Gardašević pušten nakon što je sudija odgledao snimak

Ivan (Gardašević) je jutros oko 1:15 pušten na slobodu, nakon što je dežurni sudija odgledao snimak i utvrdio da ne postoji osnov za pritvor – naveo je na tviteru izvršni direktor Foruma slobodnih građana Luča Nebojša Mrvaljević.

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje sigurnosti lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića. Knežević je juče policiji prijavio osobe koje su mu, kako tvrdi, na Aerodromu Podgorica uputile uvrjedljive riječi i pokušale fizički da ga napadnu, a što je spriječio njegov lični vozač. I. G. je nakon izjave Kneževića u CB Podgorica uhapšen po nalogu podgoričkog ODT-a zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

Mrvaljević na Tviteru ističe da dokazi jasno prikazuju ko je napadač, a ko žrtva i zajedno će se izboriti za pravdu.

– Kabadahija ostaje kabadahija. Śećamo se snimka đe isti akter napada policajca i śećamo se da je pokušao da to predstavi kao napad na sebe! Slobodni građani moraju biti zaštićeni od kabadahija koji su umislili da su oni “vlast”. Jednakost pred zakonom i jasno utvrđivanje činjenica ne bi li time sebe ogradili od navodnih ekstremista i nacionalista – ocijenio je Mrvaljević.

Borba za slobodu i očuvanje crnogorske nezavisnosti, prema njegovim riječima, nije ni nacionalizam, ni ekstremizam. 

– I tačka. Velikosrpskom nacionalizmu je prijeko potreban nacionalizam “male Ukrajine”. Tom projektu su takođe potrebni kratkovidost i oportunizam onih koji pristaju da osuđuju i brane “na neviđeno” – zaključio je Mrvaljević.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …