evropasad

Milović: Dok su dijelili stanove nisu se žalili

Otužni nastup predstavnika DPS-a koji optužuju SDT da vrši politički progon prema njima samo zato što SDT traži skidanje imuniteta poslanicima bivše vlasti, predstavlja najbolji dokaz kako DPS doživljava pravosuđe i institucije koje su 30 godina kontrolisali. Trideset godina su govorili da sve treba rješavati kroz institucije i pravosuđe, a sada se protive tome i optužuju institucije zato što počinju da rade svoj posao, ocijenio je član Predsjedništva pokreta Evropa sa Andrej Milović. 

Kada su dijelili stanove i povoljne kredite u vrijednosti od cirka 25 miliona eura i “rješavali” stambena pitanja svojim funkcionerima i onima čiju su lojalnost na taj način kupovali, iako su mnogi imali riješeno stambeno pitanje, nisu se žalili i pravili previše galame. 

Dok su vršili progon budžeta svih građana Crne Gore, vjerovali su da će dovijeka biti vlast i kontrolisati tužilaštvo. Očekujemo da će SDT sprovesti uspješnu istragu koja će rezultirati novim rješavanjem stambenog pitanja funkcionerima bivše vlasti, samo ovog puta pravo u Spuž.

Možda je funkcionerima DPS-a normalno da kupuju stanove za 100 eur po m2 i da rješavaju stambena pitanja funkcionerima koji već imaju nekretnine, ali svaki kulturan i vaspitan građanin Crne Gore se gnuaša na ove sramne postupke bivše vlasti, pogotovu oni građani koji posle decenija vladavine DPS-a i dalje žive kao podstanari. 

“Privođenje pravdi aktera ove afere i drugih afera, predstavljaće praznik za sve žrtve DPS tranzicije i to mora biti samo početak jer ovakve tužilačke akcije treba da budu redovne i u što većem broju”, zaključio je Milović.

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …