knezevic

Knežević: Napadnut sam dok sam čekao suprugu, od večeras nosim oružje

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević ocijenio je da je današnji napad na njega politički motivisan.
Knežević je danas napadnut na Aerodromu Podgorica, nakon čega je u Centru bezbjednosti Podgorica je podnio prijavu protiv počinilaca.

“U pratnji vozača i jednog člana obezbjeđenja došao sam na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sjedio u automobilu, prišao je jedan mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladić koga nikad u životu vidio nisam niti imao kontakt s njim, nakon verbalnog napada na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, a on je nastavio da me vrijeđa”, rekao je Knežević novinarima ispred CB Podgorica.

Kazao je da su njegov vozač i on procijenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

“Imajući u vidu da sam juče na Fejsbuku dobio prijetnju da je prava sreća što sam sam još uvijek živ jer sam neprijatelj Crne Gore i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene i ja mu se zahvaljujem, jer ne znam kako se to moglo završiti”, naveo je Knežević.

Ocijenio je da se radi o politički motivisanom napadu, jer tog mladića, kako je istakao, nikada nije vidio.

“Posebno želim da istaknem da ničim nisam isporovocirao incident nego sam maksimalno pokušao da ga izbjegnem, jer je to verbalno vrijeđanje i dobacivanje trajalo mnogo duže nego što sam ja reagovao”, dodao je Knežević.

“Od večeras nosim oružje”

Predsjednik DNP-a je kazao da će morati zajedno sa svojim obezbjeđenjem da se brani kako zna i umije.

“Tražio sam da nosim oružje jer mi je ugrožena bezbjednost ali nadležni kažu da to nije moguće jer se vodi krivični postupak protiv mene. Ja sad saopštavam svima da ću od večeras i ja i obezbjeđenje da nosimo oružje jer se osjećamo ugroženo”, poručio je Knežević.

Prema saznanjima Portala RTCG, zbog napada na predsjednika DNP-a jedno lice je privedeno.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Finansijski uspon Air Montenegra: rast prihoda i profita

Nacionalni avioprevoznik, Air Montenegro, nastavlja sa finansijskim i operativnim usponom, generišući 62,3 miliona eura prihoda …