UP: Iniciran postupak zaštite Spasojevića do izrade bezbjednosne procjene stepena ugroženosti

Iniciran je postupak zaštite načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića do izrade bezbjednosne procjene stepena ugroženosti – saopšteno je iz Uprave policije.

Pripadnici Uprave policije su, kako je navedeno u saopštenju, nakon prijavljenog događaja da je u dvorištu kuće 4. decembra pronađena neeksplodirana ručna bomba, izašli na teren i sa vještakom za požare, eksplozije i havarije izuzeli materijalne tragove koji potiču od eksplozivne naprave, a koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.

Prema preliminarnim podacima neeksplodirana ručna bomba, koja je pronađena u nedelju u dvorištu porodične kuće Predraga Spasojevića, bačena je 30. novembra 2022. godine, noć prije aktiviranja ručne bombe u neposrednoj blizini pomenutog dvorišta 1. decembra, a nakon čega su policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad otpočeli sa obezbjeđenjem kuce. Policijski službenici su preduzeli niz istražnih i kriminalističkih mjera i radnju u cilju rasvjetljavanja događaja od 1. decembra 2022. godine, te su sa lica mjesta izuzeti određeni tragovi, izvršena je pretraga terena, pregled video zapisa izuzetih sa video nadzora bližeg i šireg lica mjesta, kao i prilaznih puteva – navedeno je u saopštenju.

Dodaju i da su prikupljena obavještenja od više osoba, izvšena poligrafska testiranja i inicirane provjere telekomunikacionog saobraćaja određenih osoba za koja postoje indicije da se mogu dovesti u vezu sa ovim događajima.

U vezi informacije koja je 18. novembra proslijeđena Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad, u odnosu na prijetnje koje je pritvorenik M. M. uputio načelniku Spasojeviću, obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici – rekli su iz Uprave policije.

Sluzbenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, kako su istakli, pozvali Spasojevića kako bi od njega prikupili obavještenja na okolnosti izjave da u institucijama postoje pojednici koji su korupmpriani i koji opstruiraju istragu, a kojom prilikom on nije pružio konkretne podatke koji bi bili značajni za utvrđivanje navedenog.

U odnosu na spise predmeta koji su Odjeljenju bezbjednosti Danilovgrad dostavljeni 29. septembra 2022. godine, a u vezi izjave jednog pritvorenika, pripadnici policije su o navodima obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – kazali su iz Uprave policije.

Uprava policije sa nadležnim tužilaštvom, kako su rekli, preduzima intenzivne aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenih događaja i identifikaciji osoba koje su bacile ručne bombe na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

Konstatujemo da nema riječi o opstrukciji istrage, već policija i tužilaštvo preduzimaju sve neophodne radnje sa ciljem rasvjetljavanja ovih događaja – zaključili su iz Uprave policije.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Afera Telekom: Poznat datum suđenja Obradoviću i Ivanoviću. Ima novih detalja

Suđenje pred Specijalnim vijećem Višeg suda u Podgorici dvojici bivših čelnika Telekoma Olegu Obradoviću i …