Reagovanje Telekoma: Sindikat ne osjeća bilo kakvu odgovornost

Tendencioznim ili namjerno pogrešnim tumačenjem Zakona o štrajku, rukovodstvo Sindikata već 20 dana svjesno pokušava da dovede u zabludu javnost i zaposlene Crnogorskog Telekoma, ne osjećajući bilo kakvu odgovornost i ponavljajući dezinformacije o nalazu inspektora Uprave za inspekcijske poslove koji je imao zadatak da provjeri navodno kršenje zakona kada je riječ o zapošljavanju lica preko kompanija za ustupanje zaposlenih.

Smatramo da se ovo radi namjerno, jer prenebregava jasnu zakonsku normu da poslodavci „u toku štrajka“ ne mogu zapošljavati „nova lica“, što je i jedino konstatovano u napadnutom mišljenju inspekcijskog organa a praćeno uvredama koje su iznešene na račun postupajućeg službenika.

Umjesto odgovornosti prema situaciji u kojoj je naša kompanija, prvi čovjek Sindikata na osnovu „svog dubokog ubjeđenja“ i bez ijednog argumenta javno insinuira navodne „zakulisne radnje“ između kompanije i institucija koji ozbiljno rade svoj posao, pokazujući na taj način da ne osjeća odgovornost ni prema zaposlenima Telekoma, ni prema kompaniji u kojoj rade, niti prema državnim organima Crne Gore, stvarajući pritisak na njihove predstavnike i miješajući se u integritet ovih organa.

Radi preciznog informisanja javnosti, inspektor Uprave za inspekcijske poslove je 22. novembra utvrdio da Crnogorski Telekom nije u prekršaju, odnosno da „poslodavac nije od dana početka štrajka zaposlio nova lica koja će zamjenjenivati učesnike u štrajku“.

Kada je riječ o štrajkačkim zahtjevima te platama i uslovima rada u Telekomu, vrijedi ponoviti ono što javnost već dobro zna a to je da je Crnogorski Telekom poslodavac sa izuzetno dobrim uslovima za rad, koji osim minimalne zarade koja je gotovo dvostruko veća od minimalne plate u državi a značajno veća i od prosječne plate u državi, svim zaposlenima pruža brojne druge benefite:  

  • otpremnine u visini do 40 mjesečnih plata,
  • zdravstveno osiguranje za zaposlene s osiguranim iznosom od 1.500 eura limita godišnje u privatnim zdravstvenim ustanovama,
  • povećanje od 150% postojećeg budžeta za bonuse vezanog za poslovni uspjeh Telekoma, za ostvarenja ambicioznih rezultata i specifičnih ciljeva zaposlenih,
  • subvencionisanje ljetovanja i zimovanja u hotelima u zemlji i regionu.

Osim toga, zaposlenima će biti obezbijeđeno i povećanje mjesečnih primanja od 105 EUR bruto, počevši od januara 2023. godine.

Namjera menadžmenta je da sve ove uslove održi na ovom nivou i dodatno unaprijedi iz dobrih poslovnih rezultata, a ne pod prisilom ili ucjenom koja se ne može drugačije objasniti osim kao neodgovornost ili rezultat nerazumijevanja poslovanja korporacije.

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …