EPCG od 15. februara stoprocentni vlasnik Željezare

Elektroprivreda od 15. februara postaće stoprocentni vlasnik imovine nikšićke Željezare, saopštio je predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Milutin Đukanović.

Kupoprodajni ugovor o imovini Željezare biće potpisan 20. decembra, ishod je današnjeg petosatnog sastanka u Vladi, kojem su prisustvovali premijer, predstavnici turske kompanije Tosčelik, Elektroprivrede i predsjednik opštine Nikšić.

“Rok prve trnasakcije u iznosu od 15 miliona eura biće do 15. januara i tog dana EPCG će postati vlasnik te imovine. Drugi dio od pet milopna eura biće isplaćen do 15. februar. Dakle, 15. januara postajemo vlasnici sa određenom zabilježbom i znači možemo normalno da radimo i funkcionišemo 15. februara kad se isplati još pet miliona postajemo stoprocentni vlasnici”, kazao je Đukanović novinarima ispred Vlade.

Epilogom pregovora zadovoljni su i radnici Željezare, koji su čekali ispred zgrade Vlade.

“Ovom prilikom bih na kraju želio da se zahvalim i gospodi iz Tosjali holdinga koji su ipak na kraju, kada sam ih ja prije neki dan prozvao, da su gospoda ili nijesu ipak su nam pokazali da imaju gopsodske manire i da su odlučili da ovu fabriku, koja je istorija crne Gore, ipak ne zatvore i da dozvole da se vrati u državno vlasništvo, što je po nama jedino ispravno”, kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …