Đukanović: Postoji mogućnost da glasamo za jednog sudiju Ustavnog suda

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i lider Demokratske partije socijalista (DPS) kazao je da postoji mogućnost da DPS glasa za izbor jednog sudije Ustavnog suda.

On je podsjetio da je ponuda DPS-a bila da se izbor sudija Ustavnog suda vrati na početak i da se u novom krugu biraju četiri sudije Ustavnog suda.

“Nije postojala spremnost sa te strane. Ako ne postoji spremnost za to, ako postoji spremnost da razgovaramo o drugim pitanjima – o utvrđivanju datuma za prijevremene parlamentrane izbore i ako postoji spremnost da se odustane od usvajanja neustavnih zakona, onda smo spremni da razgovaramo i o korekciji našeg stava kada je u pitanju tehnologija za popunu Ustavnog suda. Možda možemo u ovom trenutku glasati za izbor jednog sudije Ustavnog suda, da bismo stvorili uslove da opet imamo većinu od ukupnog broja sudija, čime Ustavni sud postaje funkcionalan pa ostavljamo onda priliku da se u naknadnom procesu dođe do neke zajedničke liste kandidata, u tom slučaju za tri sudije Ustavnog suda, čime bi se stvorili i uslovi da se i u plenuimu lakše dođe do dvotrećinskog konsenzusa”, rekao je Đukanović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …