Vlada u tehničkom mandatu ne može uvesti prinudnu upravu u Podgorici

I dalje aktuelni gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kazao je za Al Džaziru da u Podgorici ne može biti uvedena prinudna uprava od strane Vlade u tehničkom mandatu. “Imajući u vidu i to ko vodi Vladu i to što smo imali priliku da vidimo prethodnih mejseci, moramo biti spremni na svaki scenario. Mi bismo se kao gradska uprava adekvatno odnijeli i prema tome”, kazao je Vuković.

Kako piše Al Džazira , pokušaj pobjednika lokalnih izbora u Podgorici da preuzmu vlast prije izjašnjavanja Ustavnog suda o podnesenim žalbama nije uspio.

Jakov Milatović – najizgledniji kandidat za novog gradonačelnika Jakov Milatović sa partnerima dogovara raspodjelu pozicija i plan rada.

“Imate trenutno situaciju da su u gradovima poput Budve i Kolašina proglašeni rezultati uprkos tome što postoje ustavne žalbe i u tim gradovima.Tako da sam ja siguran da ćemo u narednim danima dobiti novi gradski Parlament i odmah nakon toga novu gradsku upravu”, kazao je Milatović.

Dragan Koprivica iz CDT-a kazao je ovu situaciju treba da riješe poslanici u Parlamentu.

Državna izborna komisija zaključila je sinoć da drugi članovi nisu mogli preuzeti vođenje sjednice Gradske izborne komisije, nakon što je sjednicu napustio predsjednik, a dio članova potom proglasio rezultate izbora.

Politička kriza u Crnoj Gori tako se proširila i na glavni grad, koji sada ima krnju vlast, odnosno samo gradonačelnika u tehničkom mandatu.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …