Spasojeviću ponovo bačena bomba u dvorište kuće, nije eksplodirala

Načelniku Istražnog zatvora Predragu Spasojeviću ponovo je bačena eksplozivna naprava u dvorište kuće, ali ovog puta nije eksplodirala.

Iz Uprave policije “Vijestima” je nezvanično rečeno da je Spasojević prijavio da je u svom dvorištu, pored ograde, oko 15 časova pronašao neksplodiranu eksplozivnu napravu.

“Policijski službenici i pripadnici Tima za protivdiverzionu zaštitu su na licu mjesta. Utvrđuje se okolnosti ovog događaja”, kazali su iz UP, dodajući da je o događaju obaviješten tužilac.

Kod Spasojevićeve kuće došli su i direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) Rade Vojvodić i njegovi pomoćnici Nebojša Janković i Darko Vukčević, kao i više službenika zatvora.

Spasojević je poručio da ga bombe neće zastrašiti.

Optužio je policiju i tužilaštvo za loš rad, navodeći da je još prije mjesec prijavio prijetnje smrću, te da ga nakon toga niko nije ni pozvao da da izjavu.

Spasojević je rekao da prve noći dežurni tužilac nije izašao na lice mjesta, a da se ni danas nije pojavio.

“Mislim da je sramota i zastiđe Tužilaštva da službenici UIKS-a dobijaju bombe, prijetnje i pucaju na njih. Za njih nikad nema osnova za pokretanje postupka, a njima ne daj Bože neko da zaprijeti odmah bi pohapsili. Imamo i primjere koji izdržavaju kaznu kod nas kada se prijetilo tužiocima i sudijama”, kazao je Spasojević.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …