Šaranović: Vuković da prestane sa opstrukcijama i da spakuje lične stvari iz kabineta

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović poručio je odlazećem gradonačelniku Ivanu Vukoviću da mu je vrijeme na toj poziciji isteklo i da se pusti trikova, farsičnih konsultacija i glumljenja demokratičnosti.

– Da se podsjetimo, jer mi se čini da su neki zaboravili. Prije samo nekoliko mjeseci, poslanici DPS-a su pisanim aktom obavijestili Skupštinu da su odlučili, zbog složene ekonomske i geopolitičke situacije, da preuzmu nadležnosti predsjedavajućeg Skupštine i da sa još jednim brojem poslanika, potpuno suprotno Ustavu, oni sazovu sjednicu Skupštine na kojoj je birana 43. Vlada i predsjednica Skupštine. Zamislite, oni koji su svojim potpisom priznali da su nasilno preuzeli ustavne nadležnosti predsjedavajućeg Skupštine koji jedini može da saziva sjednice, oni koji su nakon toga predložili i usvojili neustavne zakone o odlaganju lokalnih izbora i set neustavnih antizetskih zakona, dijele svakodnevno nekom lekcije o poštovanju Ustava i predstavljaju sebe ustavobraniteljima, naveo je on.

Šaranović je istakao da se zapravo radi o najvećim uzurpatorima vlasti i antidemokratama koje pamti savremena Crna Gora.

– Pogledajte samo na kako jeftin i primitivan način od kog se svakodnevno ograđuju i njihovi članovi i koalicioni partneri, a da ne govorimo o međunarodnoj zajednici, opstruiraju preuzimanje vlasti u nekoliko crnogorskih opština u kojima su ubjedljivo izgubili na izborima. I nakon svega gradonačelnik Podgorice koji je prihvatio da ga nezakonito biraju po nekoliko puta i čiji funkcioneri svakodnevno opstruiraju mirnu tranziciju vlasti u Podgorici, kaže da poziva na konsultacije jednog od nosilaca pobjedničkih izbornih lista. Definitvno informacija za rubriku “vjerovali ili ne”, tvrdi Šaranović.

On je naveo da Vuković treba da prestane sa višenedeljnim opstrukcijama predaje vlasti i da spakuje lične stvari iz Kabineta, jer to je odluka građana Podgorice koji su dali ubjedljivu većinsku podršku i pobjedu dosadašnjoj opoziciji.

– Sve drugo je stvar Skupštine Glavnog grada i njene sjednice, na kojima će se izabrati novo rukovodstvo Glavnog grada. Tako da, pustite se trikova, farsičnih konsultacija i glumljenja demokratičnosti. Sve što ste Vi i Vaša partija uradili u prethodnim nedeljama i mjesecima je bilo antiveropski, antidemokratski i nadasve uzurpatorski, naglasio je on.

Dan

Provjerite slična mjesta

Država ustupa zemljište: Izmještaju dalekovod za potrebe hotela u Čanju

Ministarstvo finansija ocijenilo je opravdanim zahtjev za izmještanje dalekovoda u KO Mišići na teritoriji opštine …