Rakija Fest: 120 vrsta premijum rakija i više od 20 izlagača

Nakon dvije godine pauze, Hotel CUE je početak decembra dočekao kao domaćin drugog ,,Rakija fest-a“, jedinstvene manifestacije koja je okupila više 20 izlagača, sa bogatom ponudom od 120 vrsta premijum rakija.
,,Prvi festival organizovali smo 2019. godine, ali zbog korona virusa morali smo to da na kratko prekinemo. Ove godine, izlagači nam dolaze iz Crne Gore, ali i zemalja regiona. Nastavljamo da okupljamo ljubitelje crnogorskog tradicionalnog pića i na taj način obogaćujemo ponudu Podgorice“, izjavila je pr i marketing menadžer CUE Podgorica Jelena Gardović.
Među izlagačima našli su se proizvođači i distributeri pića koji su predstavili rakije od raznog voća i povrća, dok su se u bogatoj ponudi našle i neke etikete stare više od deceniju, poput crnogorske šljivovice.
Jedan od izlagača, predstavnik Destilerije Žurić, mojkovčanin Ivan Žurić, sve zainteresovane posjetioce upoznao je sa porodičnim poslom koji baštini tradiciju dugu 40 godina.
,,Bavimo se proizvodnjom rakije od šljive, jabuke, divlje kruške i dunje. Zadovoljni smo potražnjom, jer ljudi prepoznaju kvalitet.“
Osim domaćih gostiju, događaj su posjetili i turisti iz Rusije.
,,Mislim da je festival prilično neobičan za Podgoricu. Atmosfera je sjajna. Rakija je jako piće, ali takođe ima veliki broj likera na festivalu koji su prijatnog ukusa“, kazao je posjetilac iz Rusije.
Jednodnevni festival ,,Rakija fest“ trajaće do 22 sata.

Mediabiro

Provjerite slična mjesta

Abazović sa Osmani: Gradiće se putevi Plav-Dečane i Rožaje-Peć

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović sastao se danas sa predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani koja …