Milatović odgovorio Vukoviću: Ne konsultujem se sa onima koji uzurpiraju izbornu volju građana Podgorice

Zamjenik predsjednika i nosilac liste Pokreta Evropa sad (PES) u Podgorici Jakov Milatović kazao je da se ne konsultuje sa onima koji uzurpiraju izbornu volju građana Podgorice.

On je odgovorio na poziv na konsultacije u ponedjeljak odlazećeg gradonačelnika Ivana Vukovića, koji je Milatoviću uputio taj poziv “kao najizglednijem kandidatu za budućeg gradonačelnika”.

Milatović je u svom odgovoru naveo da će se “kao civilizovan i racionalan čovjek – uprkos već višemjesečnoj uzurpaciji vlasti” sastati sa Vukovićem na dan primopredaje dužnosti, ukoliko prije toga, od strane većine odbornika, bude izabran za gradonačelnika Podgorice.

Do tada, kako je poručio, želi da vjeruje “da ćete uložiti onoliko slobode koliko vam je ostalo da se proces mirne tranzicije vlasti u Podgorici što prije okonča”.

“Uzimajući u obzir dešavanja kojima javnost svjedoči više od 40 dana traje pravna lakrdija u kojoj Vuković i njegova partija koriste prljave instrumente kako bi se adekvatno spakovali i uz sve ostale uzurpatore vlasti napustili funkcije koje im ne pripadaju”, navodi se u odgovoru Milatovića.

Dodaje i da su građani rekli Vukoviću “da je nepoželjan, ali i Upravni sud da je nezakonit, i to u trajanju od 5. jula”.

“Ipak, navika da DPS tumači pravo onako kako mu odgovara odražava se i kroz napuštanje sjednica predsjednika Izborne komisije, i Vukovićevog saborca, Veselina Vukčevića kad god ga pravo svede u obavezu da svoj posao radi po zakonu, a ne po partijskom naređenju”, saopštio je Milatović.

Prema njegovim riječima, da je Vukoviću stalo do građana, “imao bi mjere u svojoj poslušnosti prema partijskom vođi, i ispoštovao ono što je poručio one večeri kada je i jasno izgubio izbore”.

“Međutim razlika između Vukovića i mene je što sam ja slobodan čovjek, a on očigledno nije. Da mu je stalo do građana poslušao bi konsultacije sa njima – što upravo izbori i jesu – i prestao da kroz partijske mehanizme opstruira mirnu primopredaju vlasti, čime građane i građanke Podgorice, uz pomoć desničarskih pojedinaca i organizacija, drži kao političke taoce. Međutim, i ovome će uskoro biti kraj”, navodi se u odgovoru Milatovića.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Država od braće Ban preuzima trajektnu liniju, Abazović: Vraćamo građanima ono što je njihovo

Predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović održao je juče sastanak sa predstavnicima državnih kompanija …