MEDOJEVIĆ: Iza svega stoji šverc

Sve što se dešavalo u prethodne dvije godine od izglasavanja 42. Vlade, komite, patriote, srpska bratsva, zastave, grbovi, EU, NATO, Otvoreni balkan, izbor sudija Ustavnog suda, VDT, sportske reprezentacije, temeljni ugovori, Belvederske gume, Evropa sad, povećanje minimalne zarade – sve je bila samo scenografija velike farse iza koje stoji šverc, kazao je predjednik PZP-a Nebojša Medojević.

On je rekao da je najveća greška u njegovoj političkoj karijeri glasanje za 42. Vladu.

“Sad nakon dvije godine, zemlja je u najtežoj političkoj, institucionalnoj, ekonomskoj, bezbjednosnoj i ustavnoj krizi, od uvođenja višepartijskog sistema.Bolesni eksperiment, formiranja Vlade suprotno izbornoj volji građana i na bazi dilova krupnog kapitala, krupnog šverca i djelova Crkve, doveo je do opšte krize povjerenja i legitimiteta, i ugozio samo postojanje i smisao države”, kazao je Medojević.

On nje naglasio da se nakon svega nameće jedini logični zaključak.

“Suština postojanja i funkcije političkih , demokratskih, ekonomskih, pravnih institucija u Crnoj Gori je kontinuitet šverca cigareta i droge”, kazao je on.

Tvrdi da je sukob u 42. Vladi Crne Gore je nastao oko kontrole šverca cigareta i droge, slično kao sukob u jedinstvenom DPS 1996, i sukob Đukanovića i Miloševića.

“Abazović je želio potpunu kontrolu nad švercom i nije želio da dijeli kolač sa Krivokapićem, Spajićem i Vukšićem. I zato je uz pomoć DPS-a srušio Vladu”, naveo je Medojević.

On je poručio da su Krivokapić i Abazović samo kontinuitet Đukanovićeve politike.

“I sve dok Crna Gora ne dobije premijera i Vladu koji ne plaćaju šverceri cigareta i droge, šverc ce biti “državni” posao”, zaključio je Medojević.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …