Carinik na papiru napisao cifru koju traži, da bi vratio pasoše

U bjelopoljskom Osnovnom državnom tužilaštvu i dalje traju istražne radnje povodom slučaja carinika A.K. iz Bijelog Polja, uhapšenog zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita.

Carinik je saslušan u Osnovnom sudu u Bijelom Polju.

Sprovode se aktivnosti i istražne radnje. Kad se sve završi, javnost će biti blagovremeno obaviještena –kazali su iz Osnovnog državnog tužilaštva.

Kako saznajemo, carinik je negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret.

Prema sudskom rješenju, sumnja se da je A.K. 17. oktobra ove godine, oko četiri sata ujutro, na graničnom prelazu Željeznička stanica Bijelo Polje, u naselju Nedakusi, u svojstvu službenog lica – carinika Uprave prihoda i carina Crne Gore, neposredno zahtijevao i primio mito od državljana Rusije T.F. i A.S.

– Ova lica su ušla u Crnu Goru kao putnici u međunarodnom vozu broj 433, koji je saobraćao na relaciji Beograd–Bar – saopšteno je iz ODT-a Bijelo Polje.

U krivičnoj prijavi je navedeno da je osumnjičeni prilikom carinske kontrole vikao i zahtijevao od oštećenih da mu kažu koliko novca imaju, a zatim otvorio njihovu torbu, u kojoj je bila grafička kartica.

– Kada mu je T.F. saopštio da grafička kartica vrijedi oko 800 eura, nastavio je da viče na njih, nakon čega im je oduzeo pasoše, a zatim je napisao na papiru iznos koji treba da mu daju i tom prilikom počeo da ih gura, zbog čega su se oštećeni T.F. i A.S. uplašili. Nakon toga je T.F. izvadio iz novčanika dvije-tri novčanice u nepoznatim apoenima u iznosu manjem od 50 eura i dao ih osumnjičenom – piše u prijavi.

Dan

Provjerite slična mjesta

Damjanović vaga koliko će dodatno oporezovati kladioničare

Ministarstvo finansija (MF) izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću planira da dovede u …