The Banker proglasio NLB za banku godine u Crnoj Gori


Nekoliko mjeseci nakon osvajanja nagrade „Najbolja banka u Crnoj Gori“ , koju dodjeljuje finansijski magazin Euromoney, NLB Banka AD Podgorica dobija još jedno godišnje priznanje, koje se smatra jednim od najprestižnijih bankarskih nagrada na svijetu. Internacionalni finansijski magazin The Banker, u izdanju renomirane medijske grupe Financial Times, proglasio je NLB Banku za banku godine u Crnoj Gori. Na svečanoj ceremoniji koja je 1.decembra održana u Londonu, pred brojnim predstavnicima najeminentnijih svjetskih finansijskih institucija, ovo priznanje primio je predsjednik upravnog odbora Martin Leberle.

“ Izuzetna nam je čast što smo dobitnici priznanja uglednog finansijskog časopisa The Banker kao najbolja banka u Crnoj Gori, čime su nagrađeni ne samo naši rekordni rezultati ostvareni u protekloj godini, već i opredeljenost da kontinuirano unapređujemo poslovni model, prije svega kroz inovacije i optimizaciju procesa i prodajnih kanala, u cilju pružanja još boljeg korisničkog iskustva. Želimo adekvatno da odgovorimo rastućim zahtjevima svih segmenata klijenata i održimo visok stepen njihovog zadovoljstva. Vrijedno radimo na ostvarivanju našeg dugoročnog cilja – da postanemo najbolja banka u Crnoj Gori, a da smo na dobrom putu, govori i činjenica da se naši rezultati prepoznaju u internacionalnim okvirima, pa su nas ove godine vodeći međunarodni finansijski časopisi The Banker i Euromoney proglasili za najbolju banku u Crnoj Gori za 2022. godinu . Ovako dobri rezultati proizilaze iz velike posvećenosti svih zaposlenih u NLB Banci, ali i podrške snažne NLB Grupe, koja uspješno gradi poziciju finansijskog, bankarskog i regionalnog šampiona, nastojeći kontinuirano da unapređuje kvalitet života u Crnoj Gori i u cijelom regionu Jugoistočne Evrope koji smatra svojim domom “, izjavio je Martin Leberle, u ime Uprave NLB Banke AD Podgorica, povodom osvajanja nagrade.
Priznanje za banku godine „The Banker“ dodjeljuje se na osnovu više kriterijuma, među kojima su finansijski pokazatelji, strateške inicijative, odnos prema klijentima, tehnologija i novi proizvodi i usluge. Ove godine nagrađene su banke na globalnom, regionalnom i nacionalnom nivou iz čak 134 zemlje svijeta. O dobitnicima nagrada odlučuje urednički tim magazina, sastavljen od novinara i izvjestilaca specijalizovanih za regione i oblasti koje se nagrađuju. Ključni kriterijum za dodjelu nagrade su unapređenja sprovedena u prethodnih 12 mjeseci, a velike i manje banke imaju priliku da se nadmeću ravnopravno.
„Čestitamo NLB Banci AD Podgorica na osvojenom priznanju „Banka godine u Crnoj Gori“. Banka se pokazala kao lider među konkurencijom, postižući značajan napredak u svim ključnim metrikama koji je, uz uspješno okončan proces spajanja sa jednom od domaćih banaka, stavlja u snažnu poziciju za budući rast“, rekla je Joy Macknight, urednica časopisa The Banker.
Magazin “The Banker” je osnovan 1926. godine i dio je čuvene medijske grupe Financial Times. Važi za jedan od najrelevantnijih izvora finansijskih i ekonomskih informacija, i izgradio je reputaciju objektivnog i oštrog izveštavanja. Karakteriše se sadržajem koji nudi stručni i kritički osvrt na poslovne rezultate, aktivnosti i djelovanje finansijskih institucija.

Pored nagrade za „Banku godine u Crnoj Gori“, NLB Grupa je, prema izboru finansijskog magazina The Banker, dobitnik i priznanja za „Banku godine u Sjevernoj Makedoniji“.

Više informacija dostupno je na sajtu The Banker-a: www.thebanker.com


NLB Banka AD Podgorica članica je NLB Grupe, najveće slovenačke finansijske grupacije koja je osim Slovenije prisutna i na šest tržišta u jugoistočnoj Evropi, koju smatra za svoj domaći region. Nakon spajanja sa Komercijalnom bankom 2021, postala je druga najveća finansijska institucija u Crnoj Gori koja sa više od 370 zaposlenih putem 22 filijale pruža usluge klijentima u 13 gradova širom zemlje.

Provjerite slična mjesta

Andrija Mandić predsjednički kandidat

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić biće …