Konatar: Izaberimo svih četvoro sudija i možemo dogovoriti datum izbora

Crna Gora je na još jednoj istorijskoj raskrsnici i mi kao odgovorni političari koji mislimo dobro građanima i državi nemamo pravo na grešku, saopštio je poslanik GP URA Miloš Konatar.

Nemamo pravo da ostanemo zarobljeni u rovovima prošlosti, već moramo gledati u budućnost i kako da naša zemlja ide naprijed, naveo je on.

Kako je dodao, naša budućnost je Evropska unija i moramo ubrzati evropski put što će biti nemoguće ako ne postignemo kompromis do 12. decembra i ne izaberemo sudije Ustavnog suda.

Zato svi mi u Parlamentu i politici moramo doći do dogovora i time široko otvoriti vrata ubrzanom napretku ka članstvu Crne Gore u EU. U tom smislu do dogovora možemo doći na sljedeći način: Podržavamo stav predsjednice Venecijanske komisije, najviših EU zvaničnika i naših međunarodnih partnera, što znači da na sjednici Skupštine Crne Gore 12. decembra izaberemo svih 4 sudija i time kompletiramo Ustavni sud; Dogovorimo datum prijevremenih parlamentarnih izbora koji bi bili u prvoj polovini naredne godine; Kompletirani Ustavni sud bi se po hitnom postupku izjasnio o ustavnosti Zakona o predsjedniku, istakao je Konatar.

Dodaj da ovim konsenzusom i rješenjem svi dobijaju ponešto, a niko ne dobija sve.

Ovo je rješenje gdje nema pojedinačnih pobjednika, već je pobjednik društvo i naša evropska budućnost. Dakle, bez ucjena sa bilo koje strane, ako pokažemo minimum odgovornosti dogovor je blizu, a politički dogovor u interesu građana je naša obaveza, jer Crna Gora mora naprijed, istakao je Konatar.

Dan

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …