Kćerka Duška Kneževića influenserka godine


Glamuroznu svečanost dodjele Elle Style Awards 2022 priznanja iz oblasti glume, muzike, modnog dizajna, umjetnosti, sporta, aktivizma, književnosti… (ukupno u 15 kategorija), u jedinstvenom ambijentu u srcu Beograda, uz prisustvo najznačajnijih imena iz svijeta mode, kulture i umjetnosti, zasjenila je svojom elegantnošću, stilom i šarmom Mija Knežević, poznata po stranici Mij-a-porter, kojoj je pripala nagrada za – influeserku godine!

“OVA DJEVOJKA BESPREKORNOG STILA”, KAKO JE PREDSTAVLJENA NA OVOM NAJVAŽNIJEM MODNOM DOGAĐAJU U REGIONU, U OBRAZLOŽENJU PRIZNANJA ELLE STYLE AWARDS 2022, NIJE KRILA UZBUĐENJE ZBOG NAGRADE MAGAZINA ELLE U SRBIJI, KOJI SLAVI 17 GODINA POSTOJANJA.

“Kad me je pozvala Teodora Bogdanović, glavna urednica magazina Elle, i saopštila mi da sam među nagrađenima, bila sam jako uzbuđena i ponosna što moj Elle i Beograd misle na mene, jer kada sam odlazila za London i Njujork uvijek sam se rado vraćala u svoj rodni grad. Zahvaljujem se svojoj porodici i prijateljima na podršci i podržavanju. Hvala agencijama Purple PR i Science Magic za uspješnu saradnju svih ovih godina”, rekla je Mija Knežević na svečanosti pošto je dok , ne propustivši da se zahvali roditeljima na podršci za obrazovanje i tokom njene karijere, kao i prijateljima koji su je podržavali.

“Hvala agencijama Purple PR i Science Magic za uspješnu saradnju svih ovih godina.”

Obradovana zbog titule “infueserka godine”, koja joj po sopstvenom priznanju mnogo znači, Mija Knežević se našla u probranom društvu ostalih dobitnika Elle Style Awards 2022 – glumačkih vedeta Nikole Koja i Sergeja Trifunovića, muzičke zvijezde Konstrakte, književnice i dramaturškinje koja je osvojila Nin-ovu nagradu Milene Marković, svjetske prvakinje u tekvondu Nadice Božanović, modne dizajnerke Ines Janković, priznate umjetnice Olivere Parlić, socijalno angažovane Javorke Đurić, poznatije pod Instagram pseudonimom maple.things, dobitnica nagrade za aktivizam, Jelene i Nine, iz neformalnog feminističkog kolektiva “Ženska solodarnost”, modela godine Milice Rajković, ikone stila Boška Jakovljevića…

Prethodnih godina Elle Style Awards priznanja osvajala su najveća imena i svijeta mode, pozorišta, TV-a, umjetnosti, sporta, književnosti, i mnogih drugih oblasti, poput Milene Dravić, Mire Banjac, Radeta Šerbedžije, Dragana Bjelogrlića, Branke Katić, Mirjane Karanović, Marine Abramović, Roksande Ilinčić, Dragana Stojkovića Piksija…

Ko je, zapravo, Mija Knežević, svjetska modna ikona i influenserka, a manje poznata ovdašnjoj javnosti?

Rođena Beograđanka, po ocu Crnogorka a po majci Srpkinja, školovala se u Švajcarskoj, pa u Londonu, da bi potom otišla u Njujork koji je bio presudan da izgradi svoj stil i postane modna ikona i “diktira” modne trendove u svijetu.

Mija Knežević je završila studije vizuelnih komunikacija u Londonu, i master iz medija i kulture na Univerzitetu u Njujorku. Ova djevojka neobičnog stila se, ipak, najviše proslavila zahvaljujući svom profilu Mij-a-porter koji je pokrenula 2008. godine sa samo 500 pratilaca, dok je još studirala u Londonu. I među rijetkima je uspjela da svojim jedinstvenim stilom postane modna ikona i bude zapažena u svjetskim metropolama, u Londonu i Njujorku.

Brzi rast njene popularnosti na društvenim mrežama primijetili su i ljudi iz svijeta mode, tako ubrzo postala je ambasador čuvenih brendova kao što su Tiffany & Co., Tory Burch, Tod’s, Burberry i mnogih drugih.

Imala je priliku da bude zaštitno lice nekoliko kampanja, a jedna koju je uradila za Sidney to wear je po želji Ane Vintur završila u Vogu. Pojavila se i u mnoštvu najpriznatijih modnih magazina, poput Elle, Cosmopolitan, Harpers Bazar…

Mija za sebe kaže da je već kao djevojčica znala da će joj moda biti njen poziv.

“Kao dijete puno sam putovala s ocem, često u Rim i London, pa sam bila okružena ljudima s dobrim stilom, elegancijom. Oduvijek sam se divila dizajnerima i kreativnim direktorima. Posjećivala bih trgovine i šetala okolo opipavajući tkanine. Balenciaga, Miu Miu, Gucci… To mi je pružalo beskonačnu radost. To je bio moj kreativni ventil”, izjavila je Mija u jednom od svojih brojnih intervjua.

Njen modni trend karakteriše nesvakidašnja i originalna kombinacija stila i umjetnosti…

“Počela sam sa blogom u eri kada su blogeri dominirali globalnom scenom, a influenserke još nisu bile tako imenovane. To vrijeme je bilo sam začetak bilo kakve vrste digitalnog influensinga. Blogspot i WordPress bile su in platforme na kojima si morao da učestvuješ ako si htio da se kreativno izraziš. Studirala sam vizuelne komunikacije, pa mi je izražavanje vizualima zapravo došlo prirodno, a 2009. bila je uzbudljiva godina za mnoge od nas. Nije bilo još puno influensera, samo mala grupa glasnih ljudi. Helena Bordon, moja prijateljica s fakulteta, i ja započele smo u isto vrijeme. Uvjek se prisjećamo kako nam je to razdoblje bilo uzbudljivo, kako smo se osjećale revolucionarno”, objašnjavala je Mij-a-porter svoje početke.

Trenutno Mija Knežević živi u Londonu, često je i u Njujorku…

“Najviše vremena provodim u Londonu i Njujorku, a često sam i u Beogradu, zbog majke i prijatelja. U London dolazim od svoje šeste godine, tu se osjećam kao kod kuće. S mužem živim u Notting Hillu u našem stanu i tu najviše volim da se vratim poslije svakog putovanja”.

Aplus.me

Provjerite slična mjesta

Postignut dogovor o zapošljavanju u EPCG – Željezari: Neko će ostati bez posla

Predstavnik bivših radnika nikšićke željezare Ivan Vujović potvrdio je Pobjedi da je sa Elektroprivredom (EPCG) …