ĐUKIĆ: Nezaposlenost mladih na sjeveru veliki problem

Nezaposlenost je u Bijelom Polju i dalje jedan od najvećih problema, sa kojima se susreću mladi, a njihov pristup na tržištu rada dodatno je otežan zbog ekonomske i finasijske krize”, kazao je predsjednik NVO “Multimedijal Montenegro” Željko Đukić.

On je ocjenio da je ovo jedan od razloga da se pokrene projekat “NEET need us”, koji će ova nevladina organizacija realizovati tokom narednih osam mjeseci uz finasijsku podršku Evropske unije, obezbijeđenu u UT HUB za WBT mrežu.

“Mladi odlaze u druge veće razvijene gradove i države kako bi ostvarili i osigurali ekonomsku nezavisnost, jer na sjeveru, čak ni u Bijelom Polju, nema dovoljno slobodnih radnih mjesta ni kod privatnika ni u institucije”, poručio je Đukić.

Aida Idrizović kordinator na projektu, istakla je da će realizacijom brojnih aktivnosti pokušati da doprinesu rješavanjem problema sa kojima se susreću mladi.

“Naš cilj je da angažujemo pet mladih ljudi, radimo sa njima, edukujemo ih da budu konkuretniji na tržištu rada,i da im pomognemo da na ovaj način”, rekla je ona i dodala da će uticati na smanjenju negativnog trenda odlaska mladih iz Bijelog Polja ka većim gradovima i instranstvu.

Ona je zaključila i da su planirali brojne praktične i teorijske edukacije.

J. Šćekić

Provjerite slična mjesta

Mrdović: Na EU putu Crne Gore godine su odavno postale samo broj

Piše: Ines Mrdović  Od davne 2008. godine, kada je Crna Gora aplicirala za članstvo u …