Almirovi (25) preparati od ljekovitog bilja koji su zadivili Crnu Goru i dijasporu

Dvadesetopetogodišnji Almir Jasavić iz Plava, proizvodi preparate od ljekovitog bilja i meda koji su zadivili Crnu Goru ali i dijasporu. Ovaj svojevrsni naučni zanat, naslijedio je od svog oca, pa je postao jedan od najoznatijh preduzetnika u plavskoj opštini.

Danas je veoma uspješan u svojem poslu ima široki asortiman proizvoda u svojoj ponudi.

U Almirom gazdinstvu se može naći oko 320 proizvoda koji su napraveljeni od ljekovitog bilja, a on takođe priprema fascinantne vrste ljekovitih likera od domaćeg voća i bilja. Osvajao je nagrade na međunarodnim i regionalnim sajmovima širom Crne Gore i rezultati njegovog rada su zapaženi i u regonu.

“Od ovoga posla mogu solidno živjeti, uprkos brojnim problemima, velikim troškovima i ulaganjima. Sajmovi mi služe da imam dobru šansu da upoznam građane o mojima proizvodima i da ih bolje uputimo u naš rad”, priča nam Almir.

PREPARATI I MELEMI

U ponudi trenutno ima više stotina proizvoda.

“Preparati su pravljeni od ljekovitog bilja, ljekovitih gljiva i pčelinjih proizvoda. To su uglavnom kozmetički preparati (Kreme, masti, melemi, balzami za usne). Pored toga, tu su i razni sirupi za kašalj i respiratorni sistem i brojne tinkture.

U ponudi su i kompletni proizvodi od Propolisa (kapi, sprej, balzami, kreme i melemi), i specifični pčelinji proizvodi (Fermentisani polen Perga -jedini je u Crnoj Gori). Potražnjom sam zadovoljan, jer mi preparate svaki dan naručuju. Već sam uspio da prodam oko 70%”, naveo je on.

Proizvode uglavnom prodaje u našoj zemlji, ali mu preparate traže i u dijaspori u SAD-u i u zemljama EU.

PORUKA

Jasavić ima poruku za sve mlade iz Crne Gore.

“Ovim putem želim da poručim mladima ljudima da započnu svoj biznis u našoj državi. Znam daje svaki početak težak, ali se treba truditi da se ostvari dobar uspjeh. Velika je šteta što naše potencijale koriste stranci. Apelujem na institucije sistema da se manu politikanstva i da otvore vrata mladim ljudima koji imaju ogroman potencijal”, zaključio je Jasavić.

Jasavić je, kao kuriozitet, uspješno studirao Humanističke studije u Podgorici, smjer bezbjednost i po struci je specijalista međunarodne i nacionalne bezbjednosti.

J. Šćekić

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …