ŠĆEKIĆ: Vlada neće smanjivati plate građanima

Potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i ministar zdravlja u tehničkom mandatu Dragoslav Šćekić ponovio je da ova Vlada neće smanjivati neto plate građanima, ističući da u Pokretu “Evropa sad” pokušavaju da zlonamjerno tumače njegove izjave.

– A sad da razbijemo još jednu od vaših teorija koju ponavljate kao papagaji i sebe pokušavate da predstavite ekonomskim alhemičarima. U ovoj godini su ostvareni rekordni prihodi u Budžetu zbog rekordne naplate PDV-a koji je proporcionalno uvećan u odnosu na rast cijena na malo. Osim toga, zbog velikog rasta cijena goriva na početku godine je ostvarena i rekordna naplata akciza na gorivo, a ne zbog “vašeg” nerealnog programa koji sadrži samo jednu mjeru, a to je “uzmimo pare zdravstvenom sistemu, podijelimo ih manjem dijelu građana i izigravajmo heroje” – naveo je Šćekić u obraćanju javnosti.

Ističe da je tokom rada Vlade, u kojoj su ministri bili predsjednici Pokreta “Evropa sad”, cvjetao šverc cigareta.

– Ova Vlada je zaustavila šverc i do sada naplatila više oko 50 miliona eura više akciza na duvan. To je donijelo više novca u Budžet nego svi vaši nikad viđeni zakoni kojima ste u vašem Budžetu projektovali prihode za 2022. godinu – naglasio je Šćekić.

Zbog toga što je ova Vlada prepolovila akcizu na gorivo, da bi pomogla građanima da bolje podnesu inflatorni udar, ustupili su, dodaje on, kroz smanjenje cijena goriva dodatnih 40 miliona sredstava građanima i privredi.

– Što vama nije ni palo na pamet. Eto vam odgovor odakle isplaćujemo uvećane plate svim onim kategorijama koje ste vi zaboravili da obuhvatite kvazi programom “Evropa sad” kao što su penzioneri, zaposleni u policiji, zaposleni u prosvjeti i nemedicinsko osoblje – istakao je on.

Koliko je Evropa sad sposobna u realnim situacijama, kada, kako kaže Šćekić, ne prepisuje od drugih “eksperata” najbolje govore projekti koji su, ističe on, debelo koštali ili će tek koštati državu i građane.

– Da krenem redom sa projektom osnivanja “Air Montegro” koji ste kao osnovali za jedan euro a onda na volšeban način i nezakonito iz Budžeta uložili još 30 miliona, famozni “Montenegro works” koji je koštao građane pola miliona eura a koji je služio sa punjenje džepova vaših drugara iz Pokreta, arbitraže za Aman i put Meljine-Petijevići koje prijete da ovu državu koštaju više od 100 miliona eura, itd. Gospodo omladinci DPS-a, i dok ste formalno bili u DPS-u ste provjeravali moju diplomu pa nikako da čujemo šta je to sumnjivo u mom obrazovanju? Za razliku od vas ja se lažno ne predstavljam. Bolje bi bilo da se pozabavite istragama koje protiv vas vodi SDT i mogućim optužnicama za nezakonit rad i nekontrolisano zaduživanje države i građana tokom trajanja vaše Vlade – poručio je Šćekić.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Abazović sa Osmani: Gradiće se putevi Plav-Dečane i Rožaje-Peć

Predsjednik Vlade dr Dritan Abazović sastao se danas sa predsjednicom Republike Kosovo Vjosom Osmani koja …