Podignuta optužnica protiv Olivere Injac

Specijalna državna tužiteljka Lidija Mitrović, kao postupajući tužilac, podigla je optužnicu protiv Olivere Injac, bivše ministrake odbrane u Vladi Crne Gore, saopšteno je Portalu Analitika.

“U vezi sa Vašim pitanjem koje ste mi postavili, obavještavam Vas da sam kao postupajući tužilac podigla Optužnicu protiv Olivere Injac, bivše ministarke odbrane u Vladi Crne Gore. Optužnica sa dokumentacijom predata je pisarnici Specijalnog tužilaštva koja će u najkraćem roku istu dostaviti Višem sudu u Podgorici”, odgovorila je tužiteljka Mitrović na upit Portala Analitike.

Specijalno državno tužilaštvo formiralo je još prošle godine predmet protiv ministarke Injac zbog dvije krivične prijave koje je sredinom marta i u prvoj polovina aprila podnio advokat Mihailo Volkov zbog za nezakonitog zapošljavanja i zloupotrebe službenog položaja, u slučajevima angažovanja penzionisanog zastavnika Miodraga Jokanovića u obavještajnoj službi Ministarstva odbrane i protivzakonitog i neustavnog imenovanja aktivnog oficira, potpukovnika Veljka Mališića, za državnog sekretara, potom i za vršioca dužnosti direktora Direktorata za logistiku Ministarstva odbrane.

Pobjeda je 4. novembra objavila da je optužnica protiv Injac sačinjena i da se čeka samo odobrenje glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića. Četiri dana nakon toga, reagovao je portparol SDT Vukas Radonjić tvrdeći da objava Pobjede nije tačna, da u tom predmetu ,,nijesu izvedeni svi dokazi i saslušani svi svjedoci“.

Odgovor specijalne državne tužiteljke Lidije Mitrović i činjenica da je optužnica predata na pisarnici Specijalnog državnog tužilaštva je svojevrsna potvrda pisanja Pobjede.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …