Milatović: Razriješena je klasična opstrukcija gubitničke strane

Jakov Milatović, kandidat za gradonačelnika Podgorice Evropa sad, je kazao na TV Vijesti da su postupci Ivana Vukovića, DPS-a i liste koju je predvodio “u prethodnih mjesec dana su demantovali ono što su govorili – da će imati mirnu tranziciju vlasti”.

-Danas je razriješena klasična opstrukcija gubitničke strane koja nema pravo da zloupotrebljava institucije sistema, tu prije svega mislim na predsjednika Izborne komisije Glavnog grada Vukčevića koji je i funkcioner DPS-a-rekao je Milatović u emisji Načisto.

Simonida Kordić, poslanica DF-a i predsjednica Ustavnog odbora, je ocijenila da se DPS “veoma teško odustaje od vlasti i teško je predaje”.

Pokušava na svaki način da se održi makar još dan u pozicijama moći. Ovo što radi Vukčević je prepisivanje modela koji je ustanovio predsjednik DPS-a i države gdje se određena ovlašćenja jednog organa bukvalno kidnapuju i stavljaju u džep čovjeka koji se našao na toj poziciji i blokira se čitav proces-smatra ona.

Boris Marić, pravnik i generalni sekretar Vlade u tehničkom mandatu, je naveo da postoje svi preduslovi da u petak budu proglašeni konačni izbori lokalnih izbora u Podgorici.

-Moramo proglasiti izbori, da bismo zaštititili osnovno ustavno načelo da suverenitet pripada građanima, ali i mnoga druga- naglašava on.

Nikola Zirojević (SD) je kazao da ga čude konstatiacije milatovića da su sve članice koalicije opstruirale proces proglašenja izbora u Podgorici.

-Ne vidim da smo bilo kojim aktom, mi kao Socijaldemokrate opstruirale proces. Što se nas tiče rezultati izbora su nesporni- rekao je Zirojević i naveo da “ovo nije samo problem i Podgorici”.

-Od ovoga i mi Socijaldemokrate imamo štetu jer se isto dešava u Plavu jer naš nosilac liste i naš predsjednik opštine ne može da završi posao zbog iste odluke- naglašava Zirojević.

Dan

Provjerite slična mjesta

Italijanski seizmolog: Zemljotres pomjerio Tursku za tri metra

Predsjednik italijanskog Nacionalnog instituta za geofiziku i vulkanologiju Karlo Doljoni rekao je da je pomjeranje …