Nema povećanja cijena električne energije

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin poručio je da neće biti povećanja cijena električne energije građanima.

Nema povećanja cijena električne energije građanima”, napisao je Rovčanin na Fejsbuku.

Ranije, iz Regulatorne agencije za energetiku saopšteno je, nakon razmatranja zahtjeva energetskih kompanija za povećanjem regulatorno dozvoljenog prihoda, da će računi od 1. januara biti gotovo isti kao i ove godine ukoliko Elektroprivreda kao i do sada ne bude tražila povećanje svog dijela računa za struju.

Ekonomski analitičar Predrag Drecun apeluje na Elektroprivredu da povoljnu hidrološku situaciju i pune akumulacije iskoristi za izvoz struje.

Zbog sušnog ljeta Elektroprivreda je bila prinuđena da uvozi struju za šta je od jula do septembra utrošila više od 100 miliona eura. Kiša je polovinom ovog mjeseca napunila akumulacije pa EPCG sada kako je ranije saopšteno iz energetske kompanije dnevno od izvoza prihoduje dva miliona eura, dok je prethodno dnevno gubila oko milion i po eura.

Provjerite slična mjesta

Kralja “kripto valuta” Crna Gora izručuje SAD

Kralj “kripto valuta” Do Kvon, prema odluci podgoričkog Višeg sdua, biće izručen Sjedinjeni Američkim Državama (SAD).To je …