Krivična prijava protiv bankara: Podigli 19.000 eura sa tuđeg računa

Službenici podgoričke policije podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici protiv pet službenika bivše Podgoričke banke a.d, zbog sumnje da su u periodu od decembra 2019. do decembra 2020.godine, izvršili krivična djela falsifikovanje službene isprave i zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

-Sumnja se da su N.V. (67), T.B. (62), R.B. (31), M.S. (30) i T.D. (31) izvršili ova krivična djela na način što je N.V. sa svoje šifre za pristup sistemu, podizala novac sa računa oštećenog lica od čega je veći dio zadržavala za sebe – navodi se u saopštenju Uprave policije (UP).

Takođe, kako je saopšteno iz UP, sumnja se da su T.B., R.B. i M.S., tadašnji službenici pomenute banke, počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na način što su sa svojih korisničkih naloga izvršili nezakonitu isplatu sredstava sa računa u vlašnistvu oštećenog lica i predali ga N.V.

Na navedeni način su nanijeli materijalnu štetu oštećenoj za ukupan iznos od preko 19.000 eura.

Osim toga na teret T.D. se stavljaju ista krivična djela koja je, kako se sumnja, izvršila na način što je unijela u elektronski sistem pomenute banke, nezakonito ovlašćenje o raspolaganju sredstvima, kojim je N.V. ovlašćena da raspolaže sredstvima na računu oštećene, zaključuje se u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …