Đurović: Po Ustavu mogu preuzeti funkciju predsjednice države

Ustav predviđa mogućnost, ukoliko iz nekog razloga nemamo predsjednika države, da predsjednik parlamenta obavlja poslove, odnosno vrši dužnost predsjednika države do izbora – poručila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

Ona je, gostujući u emisiji “Pres plus sa Rajkom Raičević” na Adria Televiziji kazala da se, ipak, nada da do toga neće doći.

Zaista se nadam da je dovoljno daleko 20. maj, a da je dovoljno pameti i odgovornosti u partijama, poslanicima, kako ne bismo došli do te situacije, nego da pitanje Ustavnog suda daleko prije tog datuma riješimo kako bih bila u mogućnosti da u normalnim okolnostima raspišem predsjedničke izbore i da ko god bude pobjednik – njegova pobjeda ne bude upitna – istakla je Đurović.

Kada je riječ o krizi u Crnoj Gori, protestima, ističe da je Demokratska partija socijalista (DPS) zvanično izašla sa tri zahtjeva – definisanje vanrednih parlementarnih izbora, povlačenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predsjedniku i glasanje o kandidatima za sudije Ustavnog suda.

Prema onome što su nas obavijestili, oni su spremni da glasaju za jednog kandidata, ukoliko ova dva prethodna uslova budu usvojena. S obzirom na to da sam kao predsjednica Skupštine dobila zvanično dopis šefa Kluba poslanika DPS smatrala sam za shodno da upoznam sve šefove klubova, tako da je održan Kolegijum predsjednice Skupštine – dodaje Đurović.

Provjerite slična mjesta

Postignut dogovor o zapošljavanju u EPCG – Željezari: Neko će ostati bez posla

Predstavnik bivših radnika nikšićke željezare Ivan Vujović potvrdio je Pobjedi da je sa Elektroprivredom (EPCG) …