Volja građana Podgorice će biti ispoštovana uprkos opstrukcijama

Nosilac liste ”Pokret Evropa sad – Za Podgoricu!”, Jakov Milatović, jutros je Izbornoj komisiji Glavnog grada Podgorice uložio prigovor zbog neproglašenja konačnih rezultata izbora za odbornike u Skupštini Glavnog grada 23. oktobra.
Podsjećanja radi, shodno Članu 99 Zakona o izboru odbornika i poslanika, Izborna komisija Glavnog grada je bila dužna da najkasnije u roku od 15 dana od dana održavanja izbora, odnosno do 07. novembra, proglasi konačne rezultate izbora i iste objavi u Službenom listu Crne Gore. Međutim, do ovoga nije došlo zbog nezakonitog postupanja Predsjednika izborne komisije Glavnog grada, koji je svoje i privilegije svoje partije stavio ispred slobodno izražene izborne volje građana Podgorice i time omogućio Ivanu Vukoviću da sprovodi svoju gubitničku odmazdu na uštrb javnog interesa, zbog čega se Glavni grad trenutno nalazi u funkcionalnom haosu.

Činjenica je da se Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada više puta oglušio o zakon kada je prvo izbjegavao da zakaže sjednicu, za šta je Državna izborna komisija već utvrdila da nema pravo da uradi, pa zatim sa iste bježao, za šta je Državna izborna komisija takođe utvrdila da nema pravo da uradi. Ovim putem pozivamo Vukčevića da se okane zloupotrebe svojih ovlašćenja i dubioznih pravnih tumačenja da je dužan da suspenduje proglašenje konačnih rezultata izbora dok se njegova partija ne smiluje na ustavnopravni poredak Crne Gore, već postupi po uputstvima Državne izborne komisije i omogući nesmetan rad komisije kojom predsjedava.

Takođe, javnost je apsolutno svjesna da iza ove orkestrirane blokade stoji poraženi potpredsjednik DPS-a sa podgoričkih izbora. Ovih dana dok Ivan Vuković navodno brani Ustav, zaboravlja da je upravo on zahvaljujući kršenju najvišeg pravnog akta prvo protivzakonito uzurpirao mjesto gradonačelnika, a sada nastavlja da bez imalo skrupula simulira ulogu prvog čovjeka glavnog grada. Nažalost, svjedoci smo da svakodnevno nanosi štetu, motivisan osvetom zbog demokratske odluke građana Podgorice da ga pošalju u opoziciju.

Ipak, sve opstrukcije i retrogradnosti u koje polaže nade poraženi Vuković neće trajati dugo, jer će se volja građana Podgorice ispoštovati, koliko god se tome opirao potpredsjednik DPS-a.

Provjerite slična mjesta

Bečić u SAD: Politiku podjela pobijediti udruživanjem evropski orjentisanih političkih subjekata

Predsjednik i poslanik Demokrata, Aleksa Bečić sa saradnicima u odvojenim susretima sastao se u Sjedinjenim …