Važna odluka Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte je danas održao drugu sjednicu, kojom je predsjedavao premijer dr Dritan Abazović.

Savjet se upoznao sa Presudom Upravnog suda Crne Gore U. broj 2266/2020 0d 15. 09. 2022. godine kojom je poništeno Rješenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte br. 01 – 102 od 18. 05. 2020. godine, povodom tendera za prodaju akcija Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju „Simo Milošević“ AD Igalo. Osporenim Rješenjem odbijen je prigovor tužilaca, Konzorcijuma Philibert a. s. i Vile Oliva d. o. o, izjavljen protiv odluke Tenderske komisije za privatizaciju kojom je tender za prodaju 56,4806 % akcijskog kapitala u Institutu proglašen neuspjelim.

Postupajući u skladu sa presudom, Savjet je zaključio da se formira Tenderska komisija koja će nastaviti ranije započetu tendersku proceduru. U tom pravcu, posebno je naglašena potreba da se sve neophodne aktivnosti sprovedu u najkraćem roku, imajući u vidu složenost naslijeđenih problema sa kojima se Institut trenutno suočava, ali i njegov značaj kako za pružanje specifičnih zdravstvenih usluga, tako i za unapređenje turističke ponude na lokalnom i nacionalnom nivou. Ocijenjeno je da u nastavku tenderskog postupka prioritet mora biti da se sačuva osnovna djelatnost ove renomirane medicinske ustanove.

Savjet se upoznao i sa Presudom Upravnog suda Crne Gore U. Broj 2896/2022 od 17. 10. 2022 godine kojom je poništeno Mišljenje Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte br. 01 – 138 od 21. 07. 2021. godine, po tužbi AD za proizvodnju morske soli „Bajo Sekulić“ Ulcinj – u stečaju.

Poštujući odluku Suda, Savjet je donio zaključak da se u ponovljenoj proceduri otklone formalne nepravilnosti koje su bile razlog za poništenje navedenog akta.

Na sjednici su razmatrana i druga pitanja iz djelokruga Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Provjerite slična mjesta

Vuksanović Stanković: Budite sigurni da nas pokoriti nećete

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković uputila je podršku poslanici DPS-a Neli Savković-Vukčević, nakon što je …