Raspisan Javni konkurs za dodjelu sredstava iz Fonda za podsticanje plularizma i raznovrsnosti medija

Ministarstvo kulture i medija saopštilo je da je raspisan javni konkurs za finansiranje medijskih sadržaja u dnevnim i nedjeljnim štampanim medijima i na internetskim publikacijama i finansiranje operativnih troškova različitih mehanizama samoregulacije u 2022. godini, iz Fonda za podsticanje pluralizma i raznovrsnosti medija.

Cilj konkursa je finansiranje medijskih sadržaja od javnog interersa u skladu sa članom 20 Zakona o medijima. Ukupan iznos sredstava podfonda za dnevne i nedjeljne štampane medije i internetske publikacije za 2022. godinu iznosi 386.814,50 eura, od čega je 90 % opredjeljeno za raspodjelu za dnevne i nedjeljne štampane medije i internetske publikacije, odnosno 348.133,05, 5%, odnosno 19.340,73 eura, za operativne troškove različitih mehanizama samoregulacije i 5%, odnosno 19.340,73 eura za operativne troškove Ministarstva – 19.340,73 eura.

Prijave na javni konkurs se mogu podnositi do ponedjeljka, 12. decembra 2022. godine.

Više informacija o javnom konkursu, uputstvu, uslovima i potrebnoj dokumentaciji za prijavu, možete pronaći na sljedećem linku : https://www.gov.me/clanak/j-a-v-n-i-k-o-n-k-u-r-s-za-finansiranje-medijskih-sadrzaja-u-dnevnim-i-nedjeljnim-stampanim-medijima-i-na-internetskim-publikacijama-i-finansiranje-operativnih-troskova-razlicitih-mehani.

Provjerite slična mjesta

Gjeloshaj sa Fragojanisom: Vlada Crne Gore biće iskren partner i prijatelj grčkim investitorima

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Gjeloshaj, sastao se danas sa zamjenikom ministra vanjskih poslova …