Protest “Ima nas”: “Ne damo te Crna Goro”

Novi protest pokreta “Ima nas” održava se na platou ispred Skupštine Crne Gore.

Nakon skupa predviđena je i protestna šetnja koja će se odvijati Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, od platoa ispred Skupštine do spomenika Svetom Petru Cetinjskom.

Istaknuti su transparenti sa natpisima – “Ima nas, za Crnu Goru, za EU”, “Ne damo te Crna Goro”…

Građanski aktivista Predrag Vušurović, rekao je da su mnogi građani u kolonama prema Podgorici i da moli okupljene da ih sačekaju petnaestak minuta, nakon čega će protest zvanično početi.

Poslanik SD-a Damir Šehović kazao je uoči protesta da je cilj da se još jednim masovnim, mirnim i dostojanstvenim skupom pošalje poruka da neće pristati na “gaženje ustavnog poretka”.

“Niti na dalje urušavanje civilizacijskih vrijednosti, na kojima naše savremeno društvo mora da počiva. Svi na protest”, poručio je Šehović.
Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović poručio je da će večeras kao građanin i poslanik biti zajedno sa građanima ispred Skupštine Crne Gore. Kazap je da će to biti najmasovniji skup do sada.

“Svi građani koji su svjesni galopirajuće krize koja prijeti da uruši kompletan državni sistem, oni koji svakodnevno osjećaju posljedice ekonomske i finansijske krize, urušavanja zdravstva i školstva, pridružiće nam se. Svako onaj koji vidi kako se žile kucavice države, energetske kompanije i strateški resursi države, namjenski uništavaju i srozavaju, i koji će snažno braniti Ustav države i vladavinu prava, te evropsku budućnost i normalan život za crnogorske građane, dići će snažno glas protiv takvih pošasti”, kazao je Popović.

Tekst i foto: RTCG

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …