Avion se zaglavio na dalekovodima, 120.000 potrošača bez struje

Mali privatni avion srušio se u nedjelju na visokonaponske dalekovode 50-ak kilometara sjeverno od Vašingtona, što je dovelo do masovnog nestanka električne energije u toj oblasti.
Spasilačke službe radile su tokom noći nastojeći da spasu dvoje ljudi zarobljenih u letjelici koja je još uvijek upletena u kablove, prenio je Rojters.

Pad letjelice na dalekovode visokog napona je izazvao nestanak struje za preko 120.000 potrošača, navodi se u saopštenju Pepkoa, komunalne kompanije iz Vašingtona.

Prema saopštenju federalne sluzbe za avijaciju (FAA), avion marke Muni M20J leteo je iz Vestčestera u državi Njujork i trebalo je da sleti u Montgomeri Erpark, aerodrom koji se nalazi nedaleko od mjesta nesreće.

Avion se srušio oko 17.30 časova po lokalnom vremenu u Montgomeri Vilidžu, u državi Merilend, u uslovima magle i povećane vlažnosti vazduha, saopštila je Spasilacka služba Merilenda.

Lokalne saobraćajnice su zatvorene, a mnogi semafori u toj oblasti su ugašeni.

Tanjug

Provjerite slična mjesta

Podrška poljoprivrednicima

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede organizovalo je danas u Evropskoj kući konferenciju povodom objave V …