Crna Gora: Ministar donio odluku povišici za ovu vrstu službenika

Na inicijativu Ministarstva javne uprave, Vlada Crne Gore je na 30. sjednici, donijela Odluku o uvećanju zarada IT stručnjacima za informatičku bezbjednost.

„U skladu sa mojom najavom i potrebama Crne Gore povećavamo za 30% zarade IT stručnjacima za informatičku bezbjednost. To je važan korak ka sigurnom crnogorskom sajber prostoru. Ali to nije sve. Iniciraćemo povećanje zarade svim zaposlenima u državnoj upravi, koji rade na poslovima digitalizacije. Ovo nije ni populistička, ni predizborna mjera. Ovo je potreba Crne Gore i standard danas u svijetu“, kazao je ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Dukaj je istakao da bi građani, privreda i turisti koji dolaze u Crnu Goru, kao i naša dijaspora imali kvalitetne i sigurne digitalne usluge, da bi naš sajber prostor bio dostupan i bezbjedan moramo izuzetno tražene IT stručnjake zadržati i zapošljavati nove u državnoj upravi.

„Ministarstvo javne uprave želi da se rad i u svakom drugom segmentu administracije dodatno vrednuje i još bolje plati“, zaključio je Dukaj.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Vrhovni državni tužilac preuzeo predmet Jelene Perović

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković preuzeo je predmet Jelene Perović, direktorice Agencije za sprečavanje korupcije, …