Podgorica: Održana proslava Svetog Martina, u narodu poznata kao Martinje

Kompanija TUEGRA d.o.o. iz Podgorice, kao ekskluzivni uvoznik i distributer vina vinarije Kutjevo iz Republike Hrvatske, i ove godine je organizovala tradicijsku svečanost MARTINJE 2022., ove godine u Njegoševoj ulici grada Podgorice.
Martinje je narodni običaj vezan uz Svetog Martina i proslavlja se u mnogim europskim državama, a to je vrijeme kada se, u procesu proizvodnje vina, mošt pretvara u mlado, bistro i pitko vino te se u tu svrhu obavlja ceremonija krštenja vina, koju vodi vinski kardinal. Svečanost prati puno pjesme, veselja i dobrog društva, uz naravno koju kapljicu mladog vina vinarije Kutjevo.
Tako je bilo i u Podgorici, u petak 25. novembra, gdje je MARTINJE 2022. okupio brojne goste iz gospodarskog, kulturnog, političkog i diplomatskog života Crne Gore, ali i 40 gostiju iz Republike Hrvatske, koji su posjetili Crnu Goru posebno za ovu prigodu.
Gostima se s nekoliko riječi dobrodošlice obratio direktor kompanije TUEGRA, g. Edin Tuzović, član Uprave kompanije Kutjevo d.d., g. Dino Galić, gradonačelnik Podgorice, g. Ivan Vuković te veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori, g. Veselko Grubišić.
Prisutne su zabavljali domaći izvođači i slavonski tamburaški bend „Paori“ iz Republike Hrvatske.
Vinarija Kutjevo u slavonskoj Zlatnoj dolini proizvodi vino još od 1232. godine te svojim vrhunskim proizvodima objedinjava tradiciju i kvalitetu, što je dokazano brojnim priznanjima s mnogih svjetskih vinskih takmičenja, poput Decantera, Concours Mundiala ili Mundus Vini.
U profinjen i puni okus te svježinu vina Kutjevo uvjerite se sami.

Izvor: Mediabiro

Provjerite slična mjesta

Država ustupa zemljište: Izmještaju dalekovod za potrebe hotela u Čanju

Ministarstvo finansija ocijenilo je opravdanim zahtjev za izmještanje dalekovoda u KO Mišići na teritoriji opštine …