Konjević u Minuloj neđelji: “Koverta” pokrenula ozbiljne promjene u Crnoj Gori

Lider SDP-a Raško Konjević rekao je da je afera “koverta” pokrenula ozbiljne pormjene u Crnoj Gori.

“Ono do čega ja kako neko ko se bavi politikom mogu da dosegnem, to je da je ta afera otvorila ozbiljne promjene u Crnoj Gori”, izjavio je Konjević gostujući u emisiji “Minula neđelja” na A plus TV.

Predsjednik SDP-a bio je specijalni gost u “Minule neđelja” sa Boškom Kovačevićem a o aferi “koverta” govorio je nakon pitanja glavnog i odgovornog urednika portala Biznis CG Predraga Zečevića.

“Imam pitanje za gospodina Konjevića. Radi se o aferi “Koverta” za koju je gospođa Vanja Ćalović kazala da je školski primjer političke korupcije. Da li Vam smeta zbog čega nismo dobili epilog te afere, budući da je Evropska komisija u nekoliko navrata preko svojih izveštaja uzoravala na to. Kakav je Vaš komentar povodom toga?”, upitao je Zečević.

“Mislim da je ta afera pokrenula ozbiljne političke promjene u Crnoj Gori”, rekao je Konjević i dodao: “I dala je poseban impuls da se neke stvari gledaju na drugačiji način. To je sada kod pravosudnih institucija, mislim da je suđenje u toku”.

“Čudno je kao pranje novca…”, nadovezao se Zečević.

“Mislite kvalifikacija, kvalifikacija samog djela. Dakle, sud je prihvatio optužnicu, to ne znači da tužilac ne može otvoriti, ukoliko postoji dovoljno elemenata, i neka nova krivična djela. Ono do čega ja kako neko ko se bavi politikom mogu da dosegnem, to je da je ta afera otvorila ozbiljne promjene u Crnoj Gori”, dodao je Konjević.

Aplus

Provjerite slična mjesta

Država ustupa zemljište: Izmještaju dalekovod za potrebe hotela u Čanju

Ministarstvo finansija ocijenilo je opravdanim zahtjev za izmještanje dalekovoda u KO Mišići na teritoriji opštine …