DEMOKRATE: Gradnjom hotela u Baru da se bavi SDT

Pravnu valjanost drugostepenog rješenja, kojim je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, usvojilo žalbu investitora hotela od pet zvjedica „Liko Soho” u Baru, cijeniće Upravni sud, poručili su iz tog resora. U reagovanju su saopštili i da se na rješenje može izjaviti tužba, te da ih za sada nije bilo. Iz Demokrata ocjenjuju da bi ovim slučajem trebalo da se bavi i Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

Iz Ministarstva su reagovali na priču RTCG Portala, da je resor Ane Novaković-Đurović usvojio žalbu investitora hotela “Liko Soho” u Baru, i poništio rješenje inspekcije koja je ranije zabranila gradnju tog objekta i to, iako je inspektor utvrdio da je investitor, navodno gradio bez prijave.

Kažu da su u vezi sa žalbama koje su uslijedile zbog gradnje hotela donosili odluke koje su bile u skladu sa zakonom.

“Pravnu valjanost drugostepenog rješenja može cijeniti samo nadležni sud, a to je Upravni sud Crne Gore, kojem se može izjaviti tužba u roku od 20 dana od dana prijema rješenja. Ministarstvo još nema informaciju o eventualno podnijetoj tužbi”, navodi se u reagovanju Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Dok u resornom ministarstvu kažu da su sve radili po zakonu, Demokrate iz Bara tvrde da su njihove odluke krajnje zabrinjavajuće.

“Žalba koja je usvojena je dosta kontadiktorna. Sa svim ovim stvarima koje mi imamo i evo sa saznanjima iz regionalih vodovoda koje smo dobili, i to dosta čudi, i mislim da bi se ovim slučajem trebalo da se bavi i Specijalno državno tužilaštvo”, kazao je Momčilo Leković iz Demokrata.

Podsjetimo, Vlada je prošle jeseni prihvatila da na listu razvojnih projekata iz turizma, a kroz projekat ekonomskog državljanstva, uvrsti izgradnju kondo hotela u Baru čija je predračunska vrijednost bila 58 miliona. U međuvremenu, ukrajinsko-crnogorska kompanijea “Liko Soho Group” od Vlade je tražila da da saglasnost da hotel sa 5 zvjezdica gradi po mješovitom modelu poslovanja, ali je taj zahtjev vraćen na doradu.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Popa: Postizanje IBAR-a nevjerovatan timski rad na svim nivoima

Ambasadorka EU u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa govorila je o značaju dobijanja pozitivnog Izvještaja …