Skupština donirala namještaj vrtiću „Mogli”

Skupština Crne Gore je, u novembru mjesecu tekuće godine, donirala namještaj vrtiću „Mogli”, jednoj od vaspitnih jedinica JPU „Đina Vrbica” u Podgorici.

Skupština Crne Gore na taj način nastavlja sa započetom praksom, jer je od početka  2022. godine do danas, ustupila na trajno korišćenje pokretne stvari i drugim obrazovnim ustanovama i javnim službama.

-U duhu otvorenog parlamenta Skupština Crne Gore je takođe, pokazala spremnost i na ustupanje stvari na privremeno korišćenje, po zahtjevima drugih organa, odnosno ustanova. Takodje, u cilju promovisanja umjetničke i kulturne vrijednosti Crne Gore, Parlament ustupa umjetnička djela za potrebe održavanja izložbi- navode iz Skupštine.

Skupština Crne Gore je, u 2022. godini, donirala i značajan broj naslova u oblasti prava, politike, ekonomije, umjetnosti i srodnih oblasti Biblioteci JU Osnovne škole „Mahmut Adrović” iz Petnjice, Centralnoj univerzitetskoj biblioteci Univerziteta Crne Gore, kao i direktno studentima ovog univerziteta kroz zajedničku akciju povodom obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama – 5. oktobra.

Skupština Crne Gore, kao najviši zakonodavni dom građana će i u narednom periodu nastaviti da pruža podršku obrazovnim ustanovama u cilju podizanja kvaliteta njihovog rada.

Dan

Provjerite slična mjesta

Postignut dogovor o zapošljavanju u EPCG – Željezari: Neko će ostati bez posla

Predstavnik bivših radnika nikšićke željezare Ivan Vujović potvrdio je Pobjedi da je sa Elektroprivredom (EPCG) …